Kızılay Kan Merkezi Müdürü iken kibirli, ukala ve TED’li külhan beyi havası olan Dr. Ömer Selim Alan’ın AK Parti Zonguldak Belediye Başkan aday adaylığı döneminde tarzını eleştirir, halkçı ve sempatik bulmadığımı dile getirirdim.

Aday yapıldığında birebir konuşma fırsatını bulduğumda ön yargılı davrandığımı düşündüm.

Numara yapabileceği ihtimali hep cebimde duruyordu.

Kaldı ki, Zonguldak Belediye Başkanlığı koltuğuna oturur oturmaz köprüyü geçinceye kadar herkese numara çektiği ortaya çıktı.

Birkaç ay sonra da bir gazeteci arkadaşımla birlikte kendisini ziyarete gittiğimizde bizim yanımızda seçimden sonra İş-Kur üzerinden işe alma sözü verdiği kadını yanımızda kovdu.

Her ikimizde şok olmuştuk…

Söz verdiğiniz insanları o makamdan göndermenin bile bir adabı vardır.

Adap hak götüre…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, maskeyle gezen Selim Alan’ın gerçek kimliğini bilse, değil Belediye Başkanı, partinin merdivenine bastırmaz bunları.

Güçlüye el pençe duran, garibanlara, “Açım aç, evimde bir ekmeğim yok.” diyen çaresiz kalmış insanları o makamdan aşağılayarak, horlayarak gönderen koltuk meraklılıklarına oldum olası alerjim olmuştur.

Ne benim bu alerjim geçer, ne de her an hataya müsait olan Selim Alan kendine çeki düzen verir.

Kaldı ki, üst üste hatalar yapmaya başladı.

Koltuğa oturduğu andan itibaren seçimde canla başla çalışan teşkilat mensubu arkadaşlarını devirme operasyonlarına başladı.

“Tilki Selim” lakabını tezahürü gerçekleşti.

Teşkilata operasyon çeken Başkan Alan, işsiz kalan, AK Parti’nin yaşam tarzına uymayan, ERDEMİR gibi bir kuruluştan neden işten çıkarıldığı, ya da çıktığı belli olmayan TED’li, babası DSP Milletvekili olan Deren Yazıcıoğlu’nu ekonominin başına getirdi!

Zonguldak Belediyesi’nde ilk kez Ekonomist diye bir alan açıldı.

Ve Selim Alan, bu konuda yetenekli ve nitelikli insanlar seçmek yerine işsiz arkadaşını ekonominin başına getirdi!

Ekonomide şeffaf yönetim yerine ahbap çavuş ilişkilerinin yürüyeceği bir zemin oluşturuldu!

Arkadaşlarının kendisine taktığı “Tilki Selim” lakabı bu hamle ile yeniden vücut buldu.

Teşkilat mensuplarını devirme operasyonundaki Tilkilik ise Tilki’nin aklına gelmez…

Genel Merkezde çalışan, hayatı boyunca Zonguldak’a gelmeyen Mehmet Sinan Erdoğan’ı Özel Kalem Müdürü yaparak aylarca Zonguldaklının parasını maaş olarak ödedi!

Genel Merkez’deki ilişkilerini Zonguldaklıların parası ile sağlayan Selim Alan, yine Zonguldaklıların parası ile yaşam tarzı AK Parti’ye ters olan, ekonomistliği sorgulanan arkadaşına iş yarattı.

Şimdi bu arkadaş için ifade vermeye gideceğiz.

Kamuya açık alanlarda arkadaşları ile içen, selfi çeken, sosyal medyada yayınlayan bu arkadaş “Özel hayatın gizliliğini ihlalden” hakkımızda şikayetçi olmuş.

Vaktimizi alıp, bizi uğraştırmak istiyor.

Biz de vaktimizi ayırıp bu arkadaş ve arkadaşı ile uğraşacağız!

Hakkımızda hayırlısı!..