RÖPORTAJ...

Devrek İYİ Parti İlçe Başkanı Bahadır KIYICI net konuştu;

Hedef Devrek Belediyesi!

17 Yaşında iş, 18 yaşında siyaset hayatına başlayan ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yolları kesişen Bahadır Kıyıcı, siyasete nasıl girdiğini ve hedeflerini anlattı.

Veysel Atasoy, Ömer Barutçu ve Adnan Akın gibi Zonguldak siyasetinde iz bırakan politikacıların ardından Zonguldak’ın siyasetçi yetiştiremediğini anlatan Bahadır Kıyıcı, Zonguldak ve İlçelerinin acil ve önemli sorunları olduğunu söyledi.

Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

1980, Devrek doğumluyum. Ticaretim de, siyasetim de hep bu topraklarda oldu. İnşallah bu topraklardan hiç ayrılmayacağız. Ticarete 17 yaşımda, siyasete 18 yaşında Milliyetçi Hareket Partisi Gençlik Kollarında başladım. Yönetime girdim, Devrek MHP Belediye Meclis Üyesi adayı oldum.

Annem kanser hastası olduğu için 2015 yılında yapılan Belediye Başkan adaylığı teklifini kabul etmedim. Ancak, saha da can siper hane çalıştık ve Devrek tarihinde MHP olarak bir ilki yaşadık. Belediye Başkanlığında 650, Belediye Meclis’inde 1050 oy aldık. Büyük bir aşk ve şevkle çalışıyorduk. Ancak Sayın Devlet Bahçeli ile görüşlerimiz uyuşmamaya başladı ve çok sevdiğim partimden istifa ettim.

İYİ Partiye geçmeye nasıl karar verdiniz?

Aslında siyaseti bırakmıştım. Belki de verdiğim bir araydı. Henüz bu konuda net bir karar vermemişken çevrem, arkadaşlarım, büyüklerim İYİ Parti’de görev almamı çok istedi. İYİ Parti İlçe Başkanlığı isteyen bir çok arkadaşımız vardı oysa. Ben aday değildim, istememiştim bu görevi. Ancak siyasi kararlarda siz değil, çevreniz sizin adınıza karar veriyor çoğu zaman. Arkadaşlarımız, dostlarımız, büyüklerimiz  taktir etti. Benimde çok taktir ettiğim, duruşunu, tavrını, cesaretini beğendiğim Sayın Meral Akşener’in yanında olmam gerektiğine karar verdim.

Devlet Bahçeli’nin Genel Başkanlığı bırakması durumunda tekrar MHP’ye döner misiniz?

Dönmem. Çünkü, Genel Başkanımız Sayın meral Akşener’in duruşunu, tavrını, cesaretini benimsiyoruz. Siyasi yaşamımızı Meral Akşener ile yürümek ve vatandaşımıza hizmet etmek istiyoruz. Gidişat kötü. Bunu sadece ben değil, vatandaşımız söylüyor artık. Partisel anlamda Türkiye’nin bir değişime ihtiyacı var. Bu dönüşüm ve değişimi de Sayın Akşener’in sağlayacağını düşünüyorum.

Yapılan anketlerde İYİ Parti’nin baraj altında kalacağı iddia ediliyor!

Yapılan anketlerin algı oluşturmak adına yapıldığını düşünüyorum. Gerçek anketi halkın içindeyken yapıyoruz. Söylendiği gibi yada verilere dayandırdıkları gibi değil. Vatandaş bir lider değişiminden yana. Ayrıca sadece AK Parti’nin sessiz çoğunluğundan değil, CHP’den de oy alacağımızı düşünüyorum.

CHP’nin bu güne kadar Devrek belediyesi ile ilgili hiçbir eleştirisini görmedik. Sizin bu konuda tavrınız nasıl olacak?

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci’nin en büyük yanlışı şu ki; Belediyeyi kendisi yönetmiyor. İçerden ve dışardan Belediyeyi yönetenler var. Evet Mustafa Semerci bir şeyler yapıyor ama vatandaşı, esnafı memnun edecek, mutlu edecek işler yapmıyor. Yapılan işe tepki geliyorsa bunu sorgulamak lazım. Devrek hizmetten yoksun bırakılmış, hizmete aç bir ilçe. Belediye olarak bu güne kadar sadece Meydan düzenlemesi yapıldı. Meydan düzenlemesi ile Belediyecilik olmaz.

Ciddi bir alt yapı sorumuz var. Küçük bir yağmurda neredeyse evleri, dükkanları su basıyor. Siz alt yapıyı bitirmeden, çözmeden üstünü ister mermer, ister parke döşeyin. Geçtiğimiz günlerde yağan yağmurda İsmet paşa Caddesi’ni gördük. Sayın Semerci seçim öncesi büyük bir afişle “Bundan sonra çoraplarınız ıslanmayacak” demişti. Değil çoraplarımız, baştan aşağıya ıslandık.

Sadece eleştirmiş olmak için eleştirmiyorum. Bir Çaycuma’ya bakın. Bırakın Çaycuma’yı Devrek’in Beldesi Çaydeğirmeni’ne bir bakın. 4. TOKİ’yi yapıyorlar. Köyü, Beldeye, Beldeyi İlçe yapmışlar. Yiğidin hakkını vermek lazım. Çaycuma’da Bülent Kantarcı, Çaydeğirmeni’nde Satılmış Gebeş çalışıyor.

Açık söylüyorum Mustafa Semerci değil, belediyeyi başkaları yönetiyor. İlçe teşkilatı ile aralarında sorun var. Teşkilatını yok sayan, Belediyeyi başkalarına yönettiren bir belediye Başkanı başarılı olabilir mi?

Her ilçe başkanının siyasi bir hedefi vardır. Sizin hedefiniz nedir?

Siyaset de aslında ticaret gibidir. Hizmet ederseniz, net olursanız vatandaşın sempatisini, güvenini, sevgisini kazanırsınız. Çocukluğumuzun idol politikacıları vardı. Rahmetli Veysel Atasoy, Allah sağlık versin Ömer Barutçu, Devrek’te Adnan Akın gibi… Siyaseti yapacaksam onlar gibi yapmak istiyorum. Bakın son 15 yıldır Zonguldak’ın seçtiği milletvekillerinin Zonguldak’a hiçbir hizmeti yok. Hala Rahmetli Veysel Atasoy’u arıyorsak siyasetçi yetiştirememişiz demektir. Dolayısıyla hizmet de alamadık. Zonguldak’ın genç, heyecanlı, üretken , burada yaşayan, riski, endişesi burada olan insanlara ihtiyacı var. Benimde en büyük arzum, doğup büyüdüğüm  topraklara hizmet etmek. Vatanını, Milleti’ni, Bayrağı’nı seven bir genç olarak, gerek Ülke yönetiminde, gerekse de yaşadığımız bu topraklara olan sorumluluğunuz nedeniyle bizde elimizi taşın altına koyduk. Şu an bizim hedefimiz İYİ Parti’yi Devrek’te başarılı. Çevremin, arkadaşlarımın, büyüklerimin ve yaşadığım toprakların bana yüklemiş olduğu bu görevi layıkıyla yerine getirmek istiyorum. Önce partimin Devrek’teki başarısını ortaya koymak istiyorum. Elbette bizim de İYİ Parti olarak ilk hedefimiz Devrek Belediyesi’ni İYİ’leştirmek olacaktır.

Bakın, Devrek’in en öncelikli sorunu alt-yapının olmamasıdır. Vatandaşımızın ve esnafımızın en büyük mağduriyetlerinden biridir bu. Seçilen yönetim ne demişti; Çorabınız artık ıslanmayacak. Değil çorabımız, baştan aşağı ıslanıyoruz. Yağmurda esnafımız su baskınından korkuyor. Biz vatandaşımızın çorabını ıslatmak istemiyoruz. (Gülüyor)

Devrek köyleri ile bağını yitirmemiş ancak her evinde Almanya’da bulunan bir gurbetçisi olan ender ilçelerimizden biri. Yani Devrek’e kırsal gözüyle bakıp bir takım makyajlarla vatandaşın karşısına geçip “Hizmet ettim” diyemezsiniz. Bizim insanımız Avrupa’da yaşamış, görmüş. Vatandaşımızın ufku neyse kenti yöneten Belediye Başkanının da ufku öyle olmak zorundadır. Dolayısıyla Devrek Belediye Başkanlığı’nı düşünen herkesin hedefi Avrupa kenti standartlarında olmalı.

Son Sözler…

Devrek İYİ olacak, Zonguldak İYİ olacak… Türkiye’de İYİ olacak inşallah…

Editör: TE Bilisim