Zonguldak Milletvekili Adayı Polat Türkmen;

Filyos, Zonguldak’ın Kanal İstanbul’udur…

AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Polat Türkmen, Zonguldak’ın çılgın ve Kanal İstanbul Projesi’nin Filyos Projesi olduğunu söyledi.

AK Parti Kurucu İl Başkanlığı’nın ardından AK Parti Zonguldak Milletvekilliğini iki dönem yapan ve Filyos Projesi’nin hayata geçmesi amacıyla önemli ölçüde çaba harcayan Polat Türkmen, 20 bin kişiye istihdam kapısı oluşturacak Filyos Projesiyle ilgili yeni dönemde de mücadele vereceklerini söyledi.

TBMM Eski Başkanı, Kamu Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan’dan sonra ağabeylik görevini üstlenerek siyasete ve Zonguldak’ın gelişimine katkı vermesi beklenen Polat Türkmen, liste başı olmasını da değerlendirirken, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ın da tekrar kentin gündemine taşıdığı  Zonguldak Limanı’nın işlevini yitirdiğini ve Fevkani Köprüsünün de yıkılarak Zonguldak’ı vizyon kazandırılması gerektiğini söyledi.

Hepimizin mesuliyeti var…

İki dönem üst üste Zonguldak’ta milletvekilliği yapan ve 7 yıl boyunca AK Parti Genel Merkezi’nin verdiği parti içi görevlerinde bulunduktan sonra AK Parti’nin lokomatifi olan birinci sırada aday gösterilen Polat Türkmen, liste başı olmasını değerlendirdi. Bir dönem 5. Sıradan aday gösterilmesine rağmen seçilecek sıradaymış gibi çalışan Türkmen, “ Sıralamanın nerde olduğu çok önemli değil. Bu sıralama olayını çok da önemsediğim söylenemez. Bizim listemizin hem kendi içinde hem de teşkilatlar birlikte uyum içerisinde çalışacağına inanıyorum. Benim için birinci sıra sürpriz olmadı. Başka sıralar da olabilirdi. Başka dönemlerde beşinci sıradan aday olduğum da oldu. Benim için önemli olan sıralamadaki yerim değil, önemli olan ülkemdir, milletimdir. Cumhurbaşkanımız ne diyor, ‘tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak’ diyor. Bizim meselemiz tamamen budur, gerisi teferruattır. Bunlar olmadıktan sonra listenin neresinde olursan ol, bir anlam ifade etmez.

Milletvekili sıralamasında hepimizin mesuliyeti aynı. Benim tek farkım tecrübeli olmak. Bu tecrübeden dolayı benim üzerime düşen sorumluluk biraz daha fazla diyebilirim”

Filyos Projesi’nden hiç kopmadım…

Milletvekilliği döneminde Filyos Projesi’nin alt yapı çalışmalarının yapılması için ciddi bir mücadele veren Zonguldak Milletvekili Adayı Polat Türkmen, “Benim Filyos Projesi ile ilgili çalışmalarım, milletvekili olmadığım süreçte de devam etti. Milletvekilliği yaptığım dönemdeki çalışma arkadaşım, danışmanım Ali Keskinkılıç benden sonra bir süre TBMM’de Başbakanlık Özel Kalem Müdür Muavinliği yaptı. Ondan sonra da Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanımızın Sayın Faruk Özlü’nün siyasi danışmanı olarak görev yaptı. Bu yatırımlarla ilgili, siyasi organizasyonlarla ilgili sağ olsun hem tecrübesi ile hem de yöremizi iyi bilen bir arkadaşımız olarak, bizlere ve yöremize hizmete devam etti. Ali kardeşimiz ile irtibatı biz hiç kesmedik. Değerli Bakanımız Faruk Özlü ile de bölge milletvekili olarak irtibatımızı kesmedik. Dolayısı ile Filyos Projesi ile ilgili irtibatımızı da hiç kesmedik.

Filyos Projesi sadece ilimiz için değil, bölgemiz ve ülkemiz için de çok önemli bir proje. Belki bu proje üzerinden 30 yıldır konuşulur durur. Rahmetli Veysel Atasoy’dan beri bu proje konuşulur. Belki daha evveliyatı da vardır ama bir türlü hayata geçememiştir. Tabi konjoktürel olarak geçemez, Türkiye’nin ve dünyanın ihtiyaçları olarak geçemez ama bizim dönemimizde bütün altyapı hizmetlerinden tutun da kamulaştırma çalışmalarına kadar yapıp, bitirerek Filyos Projesi’ni hayata geçirilecek aşamaya getirdik.”

Yerli otomobil fabrikası için en mantıklı yer Filyos’tur

“Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanımız Faruk Özlü’nün geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama bizleri ziyadesiyle çok mutlu etmiştir. Bakanımız, yerli otomobil üretimi ile ilgili tespit edilen 3 yerden birinin ve en avantajlı, listenin başında bulunan yerin Filyos olduğunu söylemiştir. Bakanımız, ‘Limanı ile arkadaki endüstri bölgesiyle, demiryolu ulaşımı ile havayolu ulaşımı ile yerli otomobil fabrikasının kurulabileceği en mantıklı yer Filyos’tur ve baş sıradadır’ dedi.

Bu açıklama bizi ne kadar mutlu etti biliyor musunuz? Hem bölgenin sorumlu bakanı olarak hem de bu tür yatırımların sorumlu bakanı olarak, bu bölgenin yanında durması bizi çok mutlu etti ve umutlandırdı. Bu ne demektir biliyor musunuz? Yani yerli otomobil fabrikasının Filyos Endüstri Bölgesi’ni kurulması demek, en az 20 bin insanımızın fiili olarak çalışması, istihdam edilmesi demektir. Bu bölgenin endüstri bölgesi olması dolayısıyla, buraya yatırım yapacak olan firmaların bütün vergilerden muaf olması demektir. Sigorta primlerinin, ücretsiz arazi tahsisinin olması da buraya yapılacak yatırımları cazip hale getirecek ve zamanla  istihdam sayısı daha da artacaktır. Onun için hepimizin, bütün Zonguldak olarak topyekun bu söylemin üzerinde durmamız lazım. Bu bizim ve yöremiz için çok hayati bir meseledir.  Onun için buradan sayın bakanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz”

Filyos için Cumhurbaşkanımız’a tekrar ricada bulunacağız…

“Biz şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a ricada bulunacağız. Çünkü kendisi zaten meseleyi çok iyi biliyor. Başbakanlığı döneminde kendisinin yanına gitmiştik ve bize, ‘Biz Filyos’u öyle her yerde olan, sıradan, KOSGEB usulü bir yer yapmak istemiyoruz. Burayı uluslararası, çok ciddi, katma değeri çok yüksek ürünler üreten fabrikalar zinciri haline getirmek istiyoruz’ demişti. Bir ara biliyorsunuz Rusya’nın petrol devlerinden Lukoil firması ile ilgili Filyos’a rafineri yapmaları için çok görüşmelerimiz ve çok çabalarımız olmuştu.

Filyos Projesi’ne devam edeceğiz ve Filyos’a Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi katma değeri yüksek, uluslararası ürünler üreten fabrikaların Filyos’a gelmesini bir şekilde sağlayacağız. En büyük amacımız bu olmalı. Çünkü diğer projeler yol, köprü, okul, hastane, adliye, üst geçit gibi projeler zaten bir şekilde hayata geçiyor. Onun için biz tüm arkadaşlarımızla birlikte Filyos Projesi’nin bir an evvel hayata geçmesi için gece gündüz demeden çok koşturacağız, çok yorulacağız”

Filyos, Zonguldak’ın Kanal İstanbul’udur…

“Zonguldak’ta iz bırakacak kadar büyük, Kanal İstanbul gibi bir proje bizim için Filyos Projesi’dir. Bu proje sadece Zonguldak’ın değil Batı Karadeniz Bölgesi’nin Kanal İstanbul’u, Filyos Projesi’dir. Kim ne derse desin, evet üzerinde çok sakız çiğnenmiştir, onun üzerinden politikalar yapılmıştır, heba edilen yıllar da vardır. Ama geçmişten günümüze Filyos Projesi için her kim ne söylemiş ise ağzına sağlık diyorum. Eğer bölge için bir çılgın projeden bahsedeceksek o proje gerçekten Filyos Projesi’dir. Bu proje benim en büyük hayalimdir”

Liman ve Fevkani Köprüsü kaldırılmalı…

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ın da tekrar kentin gündemine getirdiği Zonguldak Limanı’nın taşınması ve Fevkani Köprüsü’nün kaldırılarak kentin nefes alması gerektiğini belirten Polat Türkmen, “Zonguldak şehir olarak çok sıkışmış durumda. Liman alanı tamamen doldurulmalı, liman buradan kaldırılmalıdır. Açacaksın proje yarışmasını kazanan projeyi de parkıyla bahçesiyle, kafeteryaları restoranlarıyla uygulayacaksın. Şehrin çehresi değişir. Şehir ferahlar. Limana ihtiyaç var mı, yok. İçinden dere akan liman mı olur? Limanımız var mı, var… Eren Enerji’nin limanı var. Filyos’a liman yapılacak. Alaplı’daki liman projesini de hayata geçireceğiz. Dolayısıyla şehrin içinde bir limana ihtiyacımız yok. Ayrıca Fevkani Köprüsü’nü de kaldırmamız lazım. Liman ile köprünün kaldırılması demek, şehrin nefes alması, ferahlaması, çehresinin iyi anlamda değişmesi demektir.” dedi.

Editör: TE Bilisim