AK Parti Milletvekili Adayı Hamdi Uçar;

Zonguldak’ta barış ve sükûneti sağlayacağız…

AK Parti Merkez İlçe ve İl Başkanlığı görevlerinde bulunan, AK Parti Zonguldak Milletvekili adayı Hamdi Uçar, iddialı açıklamalarda bulundu.

Önceki dönemde yaşanan kavgaların Zonguldak’a zarar verdiğini anlatan Milletvekili Adayı Uçar, önce Zonguldak’ta barış ve huzurun sağlanmasını gerektiğini belirterek, yaşanan kavgalardan herkesin ders alması gerektiğini söyledi.

Zonguldak’ta yaşanan milletvekili, siyasi kavgalar nedeniyle kenti bürokrasinin yönettiğini ima eden Uçar, makamlarını rant için kullanan bürokrasiye el atılması gerektiğini anlattı.

Seçildiği takdirde kavga yerine uzlaşma içerisinde kentte yapılacak hizmetlere topyekün karar vereceklerini anlatan AK Parti Zonguldak Milletvekili 3. sıra Milletvekili Adayı Hamdi Uçar, Milletvekilleri adaylarına, siyasilere ve bürokrasiye önemli mesajlar verdi.

Kavgayı ortadan kaldırmamız lazım…

Milletvekilleri arasında yaşanan kavgaların Zonguldak’a zarar verdiğini belirten AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Hamdi Uçar, Zonguldak’ta barış ortamının sağlanması gerektiğini belirterek, “ Zonguldak’ta birinci hedefimiz; Zonguldak ilimizde gergin bir ortam var, kutuplaşmış, çatışmış… İnsanların birbirine karşı sevgi, saygı çerçevesine uymadan çekiştiren, eleştiren bir ortam var. Öncelikle bunu ortadan kaldırmamız lazım. Buna hemşericilik duyguları diyebilirsiniz, ticari rantlar diyebilirsiniz, siyasi rantlar diyebilirsiniz, ne derseniz deyin artık ama Zonguldak’ın kendisi ile barıştırmamız lazım.

Sonrasında ise bizim hedefimiz, eğer Milletvekili olursak, Zonguldak’ta tüm sivil toplum örgütleriyle, odalarla derneklerle ve basınla bir araya gelerek Zonguldak’ta yapılması gereken projeleri birlikte tartışıp sonrasında bilgili ve ilgili olan yerlere taşımaktır. Yoksa bizim kafamıza göre şu yapılsın, bu yapılsın diye karar vermek istemiyoruz.

  1. hastane ile ilgili geçmişte şu yapılabilirdi; Hastanenin nerede olmasını istersiniz, 2 yada 3 tane nokta belirlersiniz. Bu konu ile ilgili tüm kitle örgütlerinin ortak görüşlerini alarak ortak bir karar verilebilinirdi.

Vali Bey şurası olsun dedi, siyasetçilerin bir kısmı şurası olsun dedi, öbürü de bu tarafa olsun deyince ne yazık ki, işte İnağzı’nda yaşayanlar İnağzı’nda olsun dedi, Karaman tarafındakiler de Karaman da olsun dedi, oysa şehrin en yakışır yeri neresi ise  Zonguldak’ın dinamikleri ve kurumları bir araya gelip bunun kararını vermeliydi.

Milletvekili diye tüm kararları milletvekili alacak diye bir şart olmamalı. Siz şehrinizde ki dinamiklerle ortak karar alırsanız, hem az önce bahsettiğimi kavgayı ortadan kaldırmış olursunuz, hem de tartışmaların önünü kesmiş olursunuz. Öncelikle hedefimiz budur.

Zonguldak ilk önce barışı ve sükûneti sağlamak, kutuplaşmayı ve tartışmayı ortadan kaldırmak, ondan sonra da Zonguldak’ta yapılacak yatırımlarla ilgili kitle örgütleri ile her ay düzenli bir şekilde bir araya gelerek onlarında fikirlerini ve düşüncelerini almaktır.

Şunu da söylemek gerekirse belki art niyetli insanlar bunun içerisinden çıkıp da yanlış yönlendirme yapanlar olabilir. Ama bizler kim olduklarını ve ne niyetle söylediklerini de analiz edebilecek kapasitede insanlarız”

Gecikmiş hizmetler var…

Zonguldak’ta bir çok hizmetin geciktiğini belirten Uçar, “Zonguldak gerçekten uzun zamandır bir takım hizmetler gecikti, hastane, yollar bunun içinde TTK’nin rehabilite edilmesi  yada da TTK  ile ilgili ne karar verilecekse, o kararın verilmesi, söylemekle kalmaması, Ereğli de tersane bölgesinin hemen hayata geçmesi 4-5 bin kişi istihdam edilmesi gerek…

Şehir stadımız; Yaptı, yapılıyor sokakta konuşuluyor. Filyos ile ilgili gelişmeler devam ediyor. Ama somut adımlar atılması lazım. Liman yapılıyor tamam hızlı bir şekilde gidiyor ama orada istihdam sağlayabilecek işletmecilerin, kurumların ne olması gerektiği bilinmesi lazım.

Bunun dışında 5-6 tane daha temel sorunlarımız var. Bunu bir defa halletmemiz lazım kısa süre içerisinde. Bunun dışında sorun yok mu var tabi. İrili ufaklı bir sürü talepler vardır, ama yer anlamında Zonguldak şehir anlamında ne yazık ki kenarda aldı, bakımsız bir şehir, şehrimize gelen insanlar böyle şehir mi olur diye bizi eleştiriyorlar. Burada parti çok önemli değil ama şehrin insanlarının, yöneticilerinin bu şehre sahip çıkmadığının bir göstergesi bu da”

Yaşanabilir bir kent olabilirdik…

Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş ile bir çok projeyi hayata geçirebileceklerini anlatan AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak’ta ki siyasi kavgalar nedeniyle Bektaş’ın seçilemediğini belirterek, “Bizim önceliğimiz Zonguldak şehrinin merkezinin yaşanabilir kent haline dönüştürülmesi. Merkezi hükümet ne yapacaksa; Atıyorum Lavvuar alanına bir proje yapılsın, kim yapacak TOKİ. TOKİ yapacaksa yapsın.  Biz TOKİ’nin yapacağını bilelim ve arkasında duralım.  Bunun dışında liman projemiz vardı, sahil projemiz var. Bu projeleri merkezi hükümetle yerel yönetimler ortaklaşa hayata geçirebilirler.

Biliyorsunuz yerel seçimlerde Ali Bektaş’ın projeleri vardı. Bu projelerimizde yarısını hayata geçirebilseydi Zonguldak’ın çehresi değişirdi. Ama insanlar bazı şeylere takılıp kaldılar, az önce bahsettiğim gibi pencereden bakan insanlar takılıp kaldılar, projeler hayata geçseydi Zonguldak’ın gerçekten çehresi değişecekti.  Zonguldak’a gelen insanlar yaşanabilir kent olduğunu hissedecek ve gelip gidip reklamını yapacaktılar. Şu an ben bile Kozlu’da ki işletmemden şehir merkezine gitmek istemiyorum. Arabanızı park edemiyorsunuz, yolda yürüyemiyorsunuz, trafik arapsaçına dönmüş. Emniyet Müdürümüz sağ olsun trafiğe çözüm bulmak istiyor ama, insanlara da buraya park etme  dediğinizde park edeceği alanlar göstermemiz gerekiyor.

Bu ve buna benzer projeler hayata geçirilmesi için çaba göstereceğiz ama işin özeti daha başından bahsettiğim gibi en öncelikli olarak Zonguldak da huzuru, barışı sağlamamız lazım”

Editör: TE Bilisim