Servis Şoförü Muhtar, öğrenciyi ölümle tehdit etti…



Gökçebey Bodaç Köyü Muhtarı ve aynı zamanda Öğrenci servis taşımacılığı yapan Muhtar Ercan Biçici’nin 15 yaşındaki öğrenciyi ölümle tehdit ettiği iddia ediliyor.



Gökçebey Bodaç Köyü Kurtdamı Mahallesinde yaşayan 49 yaşındaki Ersin Biçici, Haziran ayında 15 yaşındaki oğlu’nun öğrenci servisi, Muhtar Ercan Biçici tarafından ölümle tehdit edildiğini söylerken, karakolda ifade verirken yine Muhtar, eşi ve oğlu tarafından evinin basıldığını anlattı.



 



15 Yaşındaki öğrenciye “Seni öldürüm” tehdidi…



Oğlunun hasta olması nedeniyle bir okula gitmediğini, sonraki gün ise Öğrenci Servisi taşıyan ve aynı zamanda Bodaç Köyü Muhtarlığı’nı sürdüren Ercan Biçiçi’nin 15 yaşındaki öğrenciyi servise almadığını anlatan Ersin Biçici, “Oğlum hastalandığı için bir gün okula gitmedi, sonraki gün de muhtar Ercan Biçici oğlumu beklemeden gitti. Bunun üzerine öğrenci olan oğlum, “Ercan amca beni neden almadın” demesi üzerine Muhtar şoför mahalinden kalkıp oğlumun üzerine yürüyerek tehditler savurdu. “İt soyu, oğlum Saffet’e seni öldürürüm. Ölünü dereye atarım. Orada bile bulamazlar” diyerek ailemize de küfür etti. Bunun ardından eşimle birlikte Karakola şikayetçi olmaya gittik. Biz karakolda ifade verirken, Muhta, eşi ve oğlu evimizi bastılar. Evde olan öğretmen kızımı taşladılar. Kızım o esnada tüm olup bitenleri videoya almış. Videoya almasaydı hiçbir şey ıspatlayamacaktık. Bu taşlama olayını da karakola şikayet ettik. Kızım ayağından yaralandı. Çaycuma’da alçıya aldılar” dedi.



Vali de, Savcı da, Hakim de benim…



Muhtarla hiçbir akrabalığının bulunmadığını, ancak bir çok köy halkı ile muhtar arasında bu tarz olaylar nedeniyle davalık olduğunu ifade eden Baba Ersin Biçici, can güvenliklerinin olmadığını belirtirken, şikayetçi olduktan sonra Muhtarın hala kendilerini tehdit ettiğini söyledi.



Tüm köy halkının Muhtardan çekindiğini anlatan Baba Ersin Biçici, “Muhtardan köy halkı korkuyor. Bir çok aile ile bu konular yüzünden mahkemelik oldu. Ancak üzerimizde çok geliyor. Biz şikayetçi olduktan sonra “Vali de benim, Savcı da benim, Hakim de benim” diyerek bizi korkutmaya çalışıyor. Devletimizin bize sahip çıkacağını biliyoruz ama bazı ilişkilerden dolayı torpil yapıp üzerimize gelir korkusunu da yaşıyoruz” diyerek devletin kendilerine sahip çıkmasını istedi.



Bacağı alçıya alındı…



Türk Dili ve Edebiyatı bölümü son sınıf öğrencisi Gülbahar Biçici ise Muhtar, eşi ve oğlu Muhammet tarafından evinde taşlanarak yaralandığını ve Çaycuma Devlet hastanesinde yapılan tedavinin ardından bacağının alçıya alındığı söyledi.



Bu adama öğrencileri nasıl teslim edeceğiz…



Can güvenliklerinin olmadığını belirten Gülbahar Biçici, Muhtar ve aynı zamanda öğrenci servis işini yapan Ercan Biçici’nin kardeşini ölümle tehdit etmesinin ardından büyük korku yaşadıklarını belirtirken, “Kardeşim seni öldürür, dereye attırırım cesedini bile bulamazlar diyen bir muhtara, öğrenci servisine nasıl güvenebiliriz. Kardeşimi o servise nasıl vereceğiz. Muhtar kardeşimi tehdit ettikten sonra babam ve annemin evde olmadığı bir sırada evimize gelip beni taş yağmuruna tutup, tehditler savurdular. O hangemede video çekmek geldi aklıma. Video çektiğimi görünce uzaktan taşlamaya başladılar. Video çekmeseydim bana ne yapacaklardı merak ediyorum. Başta Zonguldak Valimiz olmak üzere devletimizden yardım istiyoruz. Bu kişiye sadece benim kardeşim değil, diğer çocukları nasıl teslim edeceğiz” diyerek yardım istedi.







Editör: TE Bilisim