Milletvekili aday listelerinin YSK’ya teslimi için geri sayım sürerken CHP’de başdöndüren bir trafik yaşanıyor.

Günlerdir listeler üzerinde büyük bir gizlilik içinde çalışan ve bu konuda ser verip sır vermeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kemal Kılıçdaroğlu, saat 15:00’de başlayacak MYK toplantısı öncesi sürpriz bir hamle yaptı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, hazırladığı listeye teknik olarak son şeklini vermek için aday adaylarıyla sözlü mülakat yapan 5’li komisyon üyeleri, Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl, Seyit Torun, Çetin Osman Budak, Faik Öztrak ve Muharrem Erkek ile Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ı toplantıya çağırdığı ortaya çıktı.

SON RÖTÜŞ YAPILACAK
Kritik toplantıda, CHP’nin MYK’ya sunulacak milletvekili aday listelerine son şeklinin verileceği öğrenildi.

5’li Komisyon üyelerinin toplantısı biter bitmez, MYK toplantısına listeler indirilecek. MYK toplantısı biter bitmez de PM toplanarak listelere son şeklini verecek.

SAADET SIRALARI BOŞ KALACAK
Saadet Partisi ile Millet İttifakı kuran CHP, bununla yetinmeyecek. Saadet Partisi’nin Meclis’te grup kurmasını sağlamak için bazı isimlerin CHP’de aday gösterilmesi konusunda mutabakata varıldı. CHP’nin bugün MYK ve PM’ye sunacağı listede Saadet Partisi’ne ayrılan yerlerin boş bırakılacağı öğrenildi. Saadet Partisi, isimleri bildirdikten sonra o sıralar doldurulacak.

ŞENER BÜYÜKŞEHİR’DEN ADAY
Bu arada AK Parti Kurucusu ve eski Başbakan Yardımcılarından Abdüllatif Şener’in CHP’den aday adaylığı konusunun netleştiği öğrenildi. Şener’in CHP’de, büyükşehirlerin birinden, seçilecek yerden listede olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

O İSİMLER KESİN
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden İzmir’den aday olmasının beklendiği listelerde, eski Genel Başkan ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın Antalya’dan, tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu’nun İstanbul 2’inci bölgeden, Tunceli Milletvekili Gürsel Erol Elazığ’dan, liste başında olmasının kesinleştiği bildirildi. Yine İYİ Parti’ye giderek, partiye geri dönen ve adaylık başvurusunda bulunan 15 milletvekilinin de seçilecek yerlerden listelerde olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak: Düzgün Haber

Editör: TE Bilisim