CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimlerinde aday gösterilecek isimlerin yer aldığı 600 kişilik milletvekili aday listesini Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) sundu. Yaklaşık iki saat süren toplantıda, milletvekili aday listesi hakkında MYK üyelerine bilgi verildi.

AYNI YERDEN ADAY
MYK’ya sunulan listeye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir önceki seçimde olduğu gibi yeniden İzmir’den aday oldu.

MYK ÜYELERİ LİSTEDE
DÜZGÜN HABER’in CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre, 18 kişilik MYK üyelerinin tamamının seçilecek yerlerden milletvekili aday listesinde olduğu öğrenildi.

MYK üyelerinden Seyit Torun Ordu’dan liste başı olurken, Haluk Koç ve Tekin Bingöl’ün Ankara’dan, Veli Ağbaba’nın Malatya’dan, Muharrrem Erkek’in Çanakkale’den, Bülent Tezcan’ın Aydın’dan, Faik Öztrak Tekirdağ’dan, Lale Karabıyık’ın Bursa’dan, Öztürk Yılmaz’ın Ardahan’dan listenin başına yerleştiği bildirildi.

MYK’da milletvekili olmayan Fethi Açıkel, Ünal Çeviköz ve Gülizar Biçer Karaca’nın da yine seçilecek yerden listede oldukları öğrenildi.

MYK üyelerinden, Onursal Adıgüzel, Çetin Osman Budak, Aykut Erdoğdu, Tuncay Özkan’ın da yine seçilecek yerlerde listede oldukları öğrenildi.

ABDÜLLATİF ŞENER KONYA’DAN ADAY
AK Parti’nin kurucularından ve eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in CHP listesinden Konya’dan aday gösterildiği öğrenildi.

VEKİLLERİN ÇOĞUNLUĞU LİSTEDE
Edinilen bilgiye göre, CHP’de mevcut milletvekillerinin büyük çoğunluğu listelerdeki yerini korudu.

İNCE RÖTUŞ DA TAMAM
CHP Lideri’nin, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin önerdiği isimleri de yine büyük oranda listeye koyduğu bildirildi.

SAADET SIRALARI BOŞ BIRAKILDI
Saadet Partisi ile varılan mutabakat doğrultusunda aralarında İstanbul, Kocaeli ve Samsun’un yer aldığı birçok illerdeki bazı yerlerin ise seçilecek yerden Saadet Partisi’nin adayları için boş bırakıldığı öğrenildi.

PM TOPLANTISI BAŞLADI
MYK toplantısının ardından 20:00’den itibaren Parti Meclisi toplantısı başladı. PM’de listelerin onaylanmasının ardından listeye son şeklini vermesi için CHP Genel Başkanı’na rötuş yetkisi verilmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim