Haber: Selçuk KOÇAKLI

TFF 2. Lig Beyaz grup temsilcimiz Zonguldakspor kendi saha ve seyircisi önünde ligin güçlü ekiplerinden Tuzlaspor’u konuk etti. 

Karaelmas Kemal Köksal Stadında oynanan mücadelede temsilcimiz Zonguldakspor iyi futboluyla Tuzlaspor karşısında 10. Dakikada Emre Kara’nın attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. 

İlk yarı oranla ikinci yarıya kötü bir başlangıç yapan temsilcimiz Zonguldakspor, kalesinde sağlı sollu ataklarla gol yememeye çalıştı. Her şey istediğimiz gibi giderken, maçı baştan sona kadar  kötü yöneten maçın orta hakemi Necati Selçukşahin ve yardımcıları  maçın 85. Dakikasında penaltı ile uzaktan yakından ilgisi olmayan pozisyonda penaltı düdüğünü çaldı. Penaltı atışını kullanan Murat Yılmaz Tuzlaspor’a Zonguldakspor karşısında beraberliği getiren golü kaydetti. 1-1

Maçın 1-1 berabere olması ile ortalık biranda karıştı. Tuzlaspor kulübesinde yer alan Menajer, Zonguldakspor teknik adamı Cahit Terzi’yi çileden çıkardı. Terzi’ye, hakaret ettiği öğrenilen Tuzlaspor’un Menajeri, Terzi, oyuncuların ve taraftarın büyük tepkisini alırken, ortalığı da Teknik Patron Ercüment Çoşkundere ile birlikte karıştıran kişi oldu.  

Buna rağmen maçın orta hakemi Necati Selçukşahin ve yardımcıları Zonguldakspor teknik patronu Cahit Terzi, Genel Kaptan Hakan Hürfikir kulübeden gönderirken, oyuncular Kemal Cirit ve Okan Duran’ı kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Maçın orta hakemi Necati Selçukşahin olayların çıkmasında büyük rol oynayan  Tuzlaspor’dan teknik patronu Ercüment Çoşkundere, Menajeri kulübeden atarken, oyuncular Taner Koç ve Gökcan Kaya’yı da kırmızı kartla oyun dışına attı. 

Maçın normal süresi 1-1 biterken, maçın orta hakemi Necati Selçukşahin maçı 10 dakika uzattı. 

Uzatma dakikalarında ise Tuzlaspor penaltı kazandı.  Penaltı atışını kullanan Murat Yılmaz’ın kullandığı penaltı atışını köşeden kaleci Mustafa Söylemez çıkardı.  

Maç 1-1 biterken, Zonguldakspor cephesi ve taraftarları maçın orta hakemi Necati Selçukşahin ve yardımcılarının yönettiği kötü bir performanstan dolayı tepki gösterdi.  

Not: Maçın orta hakemi Necati Selçuk Şahin geçtiğimiz sezon  Kayseri’de oynanan süper amatör lig maçında Yahlıspor ile Real Çelik Kapıspor maçını yönetti.   Müsabakanın 88’inci dakikasında gole giden rakibine faul yapan ve penaltıya neden olan Real Çelik Kapıspor kalecisi Ebubekir Kara, maçı yöneten Necati Selçuk Şahin’in penaltı kararına itiraz etti. İtiraz sonrası maçın hakemi, kaleciye kırmızı kart göstererek oyun alanından çıkmasını istedi. Gördüğü kırmızı karta sinirlenen kaleci Ebubekir, hakeme kafa attı. Kanlar içinde kalan hakem Necati Selçuk Şahin ve maçın diğer hakemleri sahadan polis yardımı ile çıktı. 

Editör: TE Bilisim