Maç Anıları11.05.1975: Zonguldakspor – Galatasaray: 3-0

Yağış olmayan 12 derece kapalı bir havada oynanan müsabakayı 20 bini aşkın seyirci izledi. Galatasaray’ın İngiliz Teknik Direktörü Jack Mansell takımının başında yer almadı. Zonguldak’a şampiyonluk iddiası ile gelen Galatasaray hezimete uğradı. 17 serbest vuruş ve 5 korner kullanan Zonguldakspor iyi başladığı maçın başından itibaren golü kovaladı. Henüz 3.dakikada Halil’in şutu direkten döndü. Sürekli olarak gol arayan Zonguldakspor 42.dakikada Turgut’un şahane kafa golüyle 1-0 öne geçti. İkinci yarıda Zonguldakspor rakibini resmen sahadan sildi. 55.dakikada orta hakem Nihat Özbirgül, Zonguldakspor’dan Dilberovic ve Galatasaray’dan Bülent’in kırmızı kart ile oyun dışı bıraktı. 60. Dakikada Halil’in şutuyla Zonguldakspor ikinci golünü buldu. Galatasaray’lılar bu gole dakikalarca itiraz ettiler. 72.dakikada Şaban Kartal maçın skorunu belirleyen golü kaydetti.

Ergun Emek (Gazeteci): Zonguldakspor futbolda hırsın ve azmin ne demek olduğunu dün Galatasaray karşısında bir kez daha ortaya koydu. Adeta canlarını dişlerine takarak oynayan Lacivert – Kırmızılılar şampiyonluk peşinde koşan Galatasaray’ı sahadan silip attılar. Zonguldakspor’un bu güzel oyununun karşılığı üç golden de fazlası olabilirdi. Çünkü ev sahibi takımda yer alan futbolcular yeteneklerinin de üstüne çıkmak istercesine bir oyun sergilediler. Şayet Galatasaray biraz şanslı olmasa Zonguldak’tan daha ağır bir sonuçla ayrılabilirlerdi.

Metin Usman (Zonguldakspor Genel Kaptanı): ‘Sonuç normaldir. Bunu söylerken Galatasaray’ı küçümsediğimiz anlaşılmasın. Rakibimizden çok üstün futbol oynadık ve haklı bir galibiyet aldık. Son haftalardaki iyi oyunlarımıza bir yenisini eklemeyi başardık ve 3 farklı sonuca ulaştık. Sevinçliyiz. Şimdi aynı başarımızı sürdürerek sezonu kapatmayı arzuluyoruz.

Kaynak: Barış Işık 

Editör: TE Bilisim