Ak Parti kurucu Genel Başkanı  Sayın Recep Tayyip Erdoğan özellikle Çaycuma Belediyesini çok istediği ve bu anlamda aday konusunda çok hassas davrandığı herkes tarafından biliniyor.

Hal böyle iken  31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçim Çaycuma adına bölge milletvekilimiz Ahmet Çolakoğlu ve İlçe başkanımız Veysel Karani Doğancı için deyim yerindeyse siyasi bir imtihan olacak.

Gerek bölge milletvekilimiz gerekse ilçe başkanımız en doğru aday üzerinde yoğunlaşacaklarından en ufak bir endişe taşınmamaktadır.

Müracaatta bulunan 3 aday adayı arasından Ahmet Karayılmaz adaylık sürecinin hemen ardından Çaycuma da partili partisiz spor ve eğitim camiasının desteğinide arkasına alarak Çaycuma da gitmediği mahalle çalmadığı kapı kalmadı.

Tabiri caizse yolu şimdiden yarılamış görünüyor.

Hal böyleyken aday belirlenmesi sürecinde Çaycuma seçmeninin yarısı Ahmet Karayılmaz üzerinde odaklanarak oy alacağı yönünde hem fikir olmakla birlikte desteklerini de esirgemeyeceklerini açıkça ifade ediyorlar. 

Aksi bir durumda ise Caycuma seçmeni ve Karayılmaz üzerine odaklanan seçmen için büyük bir hayal kırıklığı yaratır ki, bu hayal kırıklığının sandığa yansıması Çaycuma da 2014 yerel seçimlerinde yaşanan korku filmin ikinci versiyonun sahnelenmesinden korkulmakta.

Gelinen bu noktada Çaycuma'nın süpriz bir adaya tahammülü yok denecek kadar az görünüyor.