Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından  23 evi soyan hırsızlık çetesine yönelik düzenlenen operasyonda 100 bin TL değerinde 7 adet tüfek, 1 adet tabanca, 6 adet ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından whatsapp hattından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi.  “İlimizde meydana gelen hırsızlık olaylarının aydınlatılması amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğümüz tarafından yaklaşık 2 ay boyunca sürdürülen çalışmalar neticesinde hırsızlık olaylarını E.Ç.(34), B.D.(27) ve Ş.K.(39) isimli şahıslardan oluşan suç şebekesinin gerçekleştirdiği tespit edilmiştir. Yapılan operasyon kapsamında, şüphelilerin ikametleri ile hırsızlık mallarını satmış oldukları hurdacı ve ikinci el eşya satışı yapan yerlerden oluşan 9 ayrı adrese baskın düzenlenmiş”dedi

Piyasa değeri yaklaşık 100.000.00TL olan 7 adet tüfek, 1 adet tabanca, 6 adet televizyon ile çok miktarda inşaat malzemesi, ev eşyası ve elektronik cihaz ele geçirilmiştir.

7 kişiye Suç Eşyasını Satın Almak, Kabul Etmek suçundan işlem yapılıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.

Zonguldak genelinde 23 adet faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatılmış olup, çalınan eşyalar sahiplerine teslim edilmiştir.

Suç şebekesinin E.Ç. isimli üyesi önceki tarihlerde ekiplerimiz tarafından yakalanmış ve sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, diğer üyesi B.D. ise 28.11.2018 günü yakalanarak gözaltına alınmıştır. Diğer şüpheli Ş.K.’yı yakalama çalışmaları ise devam etmektedir.Yakalanan Şüpheli B.D. 01.12.2018 günü adli makamlara sevk edilecektir.

Editör: TE Bilisim