CHP Genel Merkezi’nde yaşanan gelişmeler, “Cumhuriyet Halk Partisi oyunu mu artırmak istiyor, yoksa birilerinin egosunu mu tatmin etmeye çalışıyor?” sorularını gündeme getirdi.

Dün gece Hande Fırat'ın CNN TÜRK televizyonunda sunduğu programda Gürkan Acır'ın Gazeteci Fikret Bila’nın Zonguldak CHP’nin birinci sırasında olduğu iddiası parti tabanı ve vatandaş arasında tepkilere neden oldu.

Demirtaş’ın taban ve halkta karşılığı yok!

Ereğli ve Zonguldak’ta hiçbir karşılığı olmamasına rağmen İYİ Parti’ye transfer edilip tekrar geri alınan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın kontenjan olarak ilk sıralarda yer alacağı tahmin ediliyor.

Seçildiği günden bu yana gerek parti tabanında, gerekse de Zonguldak ile beklenen ve istenen bağı bir türlü kuramayan, Zonguldak adına hiçbir önemli çalışmaya imza atmayan Ünal Demirtaş’ın yine Zonguldak üzerinden Milletvekili kimliğine kavuşturulacak olması Zonguldak’a yapılan haksızlık olarak değerlendirilirken, Zonguldak’la ilgili hiçbir bağı bulunmayan Gazeteci Fikret Bila’nın da Zonguldak Milletvekili adayı olarak adının geçmesi AK Parti’nin elini güçlendireceği yorumlarına neden oldu.

Sırf Zonguldaklı diye mi aday yapılacak?

Zonguldak’ın hiçbir sorununu paylaşmamış, çözüm önerisinde bulunmamış, riski, ticareti, gazeteciliğini Zonguldak’ta yapmamış olan Fikret Bila’nın sırf Zonguldaklı olması nedeniyle Zonguldak’tan kontenjan aday olarak gösterileceği iddiaları, 27 Aday adayına da yapılan haksızlık olarak yorumlandı.

Gazeteci Fikret Bila’nın haberleri yalanlamasına rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan milletvekili olmak amacıyla gizli kulisler yaptığı da gelen bilgiler arasında.

Aday Adayları kullanıldı mı?

Siyasi kulislerde Ünal Demirtaş ve Fikret Bila’nın kontenjan aday gösterilmesi durumunda CHP Genel Merkezi’nin neden aday adaylık başvurusu aldığı sorularına neden olurken, Erkek adaylardan 11 bin lira, bayan adaylardan 6 bin lira başvuru ücreti alan Genel Merkezi’n adaylık başvurusu adı altında bağış topladığı yorumlarına neden oldu.

Editör: TE Bilisim