Zonguldak-Karabük-Zonguldak ve Zonguldak-Gökçebey-Zonguldak arasında sefer yapan yolcu trenlerindeki aşırı kalabalık sonucu oluşan şikayetlere AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ile Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar el atarak çözüm buldu.

Toplam 8 adet 2 vagonlu tren setleri ile günde 16 sefer yapılarak yolcu taşımacılığı gerçekleştirilen Zonguldak-Karabük-Zonguldak ve Zonguldak-Gökçebey-Zonguldak arasında özellikle yaz aylarında aşırı kalabalık olması nedeniyle vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine harekete geçen İl Başkanı Zeki Tosun, Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar ile birlikte konuyu önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanına, ardından da TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürüne ileterek, 4 vagonlu tren seti talebinde bulunup, tren yolculuğundaki aşırı kalabalıklığın önüne geçilmesini, Zonguldak halkının mağduriyetinin giderilmesini istemişlerdi.

TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü İl Başkanı ve Milletvekillerinin bu taleplerini değerlendirerek, 1 adet 15400’lük 4 vagonlu, 256 yolcu kapasiteli tren setinin Adapazarı’ndan Zonguldak’a gönderilerek, seferlere başlatılması kararını aldı.

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, 4 vagonlu 256 yolcu kapasiteli Tren Seti’nin 5 Ağustos Pazar günü Zonguldak’a gelerek test sürüşünün ardından 8 Ağustos Çarşamba günü yolcu taşımacılığına başlayacağının müjdesini verdi.

4 Vagonlu 256 yolcu kapasiteli tren seti sayısının Zonguldak-Karabük ve Zonguldak-Gökçebey hattında artırılması için Milletvekilleri ile birlikte çalışma ve girişimlerin devam ettiğini belirten Zeki Tosun, Mevcut yolcu taşımacılığında kullanılan 132+2 toplam 134 yolcu kapasiteli 2 vagonlu tren setlerinin 4 vagonlu setlere dönüştürülme çalışmalarının da sürdürüldüğünü dile getirdi.

Tosun konu ile ilgili açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Zonguldak-Karabük-Zonguldak ve Zonguldak-Gökçebey-Zonguldak arasında yolcu taşımacılığı yapan tren setlerimizin küçük ve yetersiz olmasından dolayı vatandaşlarımızdan yoğun şikayetler gelmekte idi. Özellikle yaz ayına girdiğimiz şu günlerde, Sahillerimize ve plajlarımıza yoğun yolcu talebi olmasından dolayı trenlerimiz aşırı kalabalık oluyor ve tren yolculuğunu çekilmez hale getiriyordu.

Sayın Milletvekillerimiz Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar ile birlikte konuyu önce Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanımıza ilettik. Sayın Bakanımızın direktifleri sonucu TCDD Taşımacılık Genel Müdürümüzle görüşerek Vatandaşlarımızın tren yolculuğu sırasındaki mağduriyetlerinin giderilmesini istedik. TCDD Taşımacılık A.Ş  Genel Müdürümüz Adapazarı TÜVASAŞ’tan 1 adet 4 vagonlu 256 yolcu kapasiteli tren setinin ilimize gönderilmesini sağladı. 4 Vagonlu 256 Yolcu kapasiteli tren seti 5 Ağustos Pazar günü Çatalağzı’nda olacak. Test çalışmalarının ardından da 8 Ağustos Çarşamba gününden itibaren seferlere başlayacaktır. Halkımıza, ilimize ve bölgemize hayırlı olsun. Sayın Bakanımıza, Milletvekillerimize ve TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürümüze katkılarından dolayı halkımız adına teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilisim