AK Parti Filyos Beldesi'nde yapılan Kadın ve Gençlik Kolları kongresine Aksaray ve Artvin'in iki beldesinin Kanun Hükmünde Kararname ile ilçe olmaları damgasını vurdu.



Önceki gün Kanun Hükmünde Kararname ile nüfus kriterine rağmen iki ilin, iki beldesi ilçe statüsüne kavuşturulmasının ardından Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal ve Belde halkı karara tepki gösterdiler.



Kadın ve Gençlik Kollarının kongresinde Belde halkı masaları yumruklayarak tepki gösterirken, Beldesinin İlçe olması için mücadele eden Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, AK Parti Zonguldak Milletvekillerini, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve Yönetimini topa tuttuğu öğrenildi.



Zonguldak öncü oldu, Artvin ve Aksaray kaptı…



Zonguldak'ın Büyükşehir yada Bütün şehir olacağı açıklamasının ardından Zonguldak'ta 17 Belde Belediyesinin kapanmaması için harekete geçen Filyos, Çaydeğirmeni ve Beycuma Belde Belediye Başkanları'nın başlattığı mücadeleyi Zonguldak Milletvekilleri kaybederken,  zafer Aksaray ve Artvin'in Milletvekillerinin olmuştu.



Milletvekilleri, Başkanları Ti’ye almıştı…



17 Beldenin kapatılmaması için Zonguldak ve Ankara’da toplantılar yaparak çözüm arayan Belediye Başkanları’nı tiye alan Zonguldak Milletvekilleri “Boş işlerle uğraşıyorsunuz, rüya görüyorsunuz. İlçe olmak için 20 Bin nüfus kriteri var” demişti.



Zonguldaklı Milletvekilleri nüfus kriteri ile Zonguldak’ın daha da küçülmesini seyrederken, Artvin ve Aksaray Milletvekilleri Kanun Hükmünde Kararname çıkartarak beldelerine İlçe statüsü kazandırdı.



ömerünal-filyosbelediyebaşkanı
Editör: TE Bilisim