Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi, yerelde ittifakın genişlemesi kararı alındı.

49 ilde ittifak gözden geçirilecek

CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre, liderler zirvesi sonrası yerelde ittifak mesaisi yeniden başlayacak. 30 büyükşehirde ittifak yapan iki partinin, iki liderin memleketi Osmaniye ve Rize'de de jest yaptığı düşünülürse AK Parti ve MHP, geri kalan 49 il belediyesinde ittifak için zemin yoklayacak.

Kayyum belediyelerinde ittifak gündemde

İttifak arayışını yine Mehmet Özhaseki ile Sadir Durmaz yürütecek. Çalışmada öncelik kayyum atanan belediyeler ile Millet İttifakı'nın elinde bulunan belediyelere verilecek. Bu kapsamda kayyum atanan Hakkari, Şırnak, Batman, Siirt, Ağrı, Bitlis, Tunceli ve HDP'nin elindeki belediyeler ile CHP ve İYİ Parti'nin ortak adayla yarışa gireceği 27 il ele alınacak.

İttifakın ana ekseni ise beka ve yerel seçim başarısı oluşturacak. Bu iki ana ilke çerçevesinde CHP ile İYİ Parti'nin kazanma şansının yüksek görüldüğü iller ile CHP'nin elinde olan ancak Cumhur İttifakı'nın kazanma şansının yüksek olduğu Burdur, Giresun, Çanakkale gibi illerde ittifak yapılıp yapılamayacağına bakılacak.

Aday listelerinin YSK'ya son teslim tarihi olan 19 Şubat'a kadar süreç tamamlanacak. Uzlaşılan illerde AK Parti ve MHP tek aday ile yarışa girecek. Adayın hangi partiden olacağına ise kamuoyu araştırmalarına bakılarak karar verilecek. Kimin adayı güçlü ise seçime o isimle girilecek.

Belediye meclis üyelikleri de gündemde

Belediye meclis üyelikleri de yerelde ittifak çalışmasının kapsamında. Mehmet Özhaseki ile Sadir Durmaz, büyükşehirler de dahil ittifak yapılacak tüm illerde belediye meclis üye seçimlerine tek liste ile girilip girilemeyeceğini ele alacak. Ancak, belediye meclis üyeliklerinde ittifakın illerdeki ittifaka oranla daha sınırlı olabileceği ifade ediliyor.

Editör: TE Bilisim