Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr.Ömer Selim Alan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Ak Parti'den aday adaylığını açıkladı. Kalabalık kadro ile AK Parti il  binasına gelen Alan, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun'a başvuru formunu teslim etti. Ak Parti binasına gelen isimlerin her siyasi görüşten olması ise dikkatlerden kaçmadı. Alan başvuru sırasında yaptığı açıklamada, "Sizleri sevgiyle, saygıyla ve muhabbetlerim ile selamlıyorum. Karaelmas Diyarı, Emeğin Başkenti Zonguldak’ın dört bir yanında güçlü Türkiye hayalinin peşinden koşan kardeşlerimi ve büyüklerimi can-ı gönülden selamlıyorum. Ayaklarının altına cennetin serildiği annelerimi, ablalarımı, kardeşlerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Ülkemizin geleceği, istikbalimiz gençlerimize bu önemli günde bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Değerli dava arkadaşlarım, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bir erdemliler hareketi olarak bundan 17 yıl önce kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi, kurulduğu 14 Ağustos 2001 yılından bu yana, milli iradenin temsilcisi olarak, hizmete ve yatırıma daima öncülük etmiştir. Partimiz, liderimiz ve neferleri, bu kutlu yolculuk boyunca; Millete olan bağlılığı ve sevdasını yorulmadan, durmadan ve asla yılmadan gece gündüz çalışarak göstermiştir. Bizler 2001 yılında kurulan ancak kökleri atiye ulaşan kutlu bir davanın sancaktarı ve neferleri olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde parti büyüklerimizin desteğiyle büyük bir mirası omuzlamak için bugün buradayız.

Başta Zonguldağımız olmak üzere ülkemize ve milletimize hizmet için çıktığımız bu yolculuğu, inşallah, hayırlısıyla menziline ulaştıracağız.Bir mensubu olmaktan gurur duyduğum, gerek şahsım gerekse de ailem adına hassaten bir sevda olan AK Partimizde önümüzdeki dönemde Belediye Başkanı olarak hizmet etmek için bugün buradan vira bismillah diyoruz.

Değerli yol arkadaşlarım,

2012 yılında katıldığım  partimizde 2 dönem  Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı Görevini büyük bir onurla sürdürdüm. Bizler bu görevlere talip olurken kalbimize ve aklımıza Liderimizin bizlere öğrettiği bir düstur hakimdi: O düstur, “İnsan için siyaset, Millet için siyaset.” düsturudur. Bu sebeple bugün buradan “Millet için Belediyecilik, Zonguldak için Belediyecilik” diyerek yola çıkıyoruz.

Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, bakanlarımız, milletvekillerimiz, il teşkilatımız ve hemşehrilerimiz ile el ele vereceğiz ve inşallah seçimden yüzümüzün akıyla çıkacağız. Değerli dava arkadaşlarım,

Biz Zonguldak Teşkilatı olarak her daim “Halka Hizmeti Hakka Hizmet” bildik ve bir kez daha bu inançla yola çıkıyoruz. Bir mensubu olmaktan gurur ve onur duyduğum Zonguldak teşkilatımız ve aziz hemşehrilerimiz, her zaman, doğrunun, adaletin, milli iradenin yanında oldu. Şimdi sıra Zonguldak’ın büyümesinde, yatırımda, yeniliktedir. Zonguldak, şehrine yapılacak tüm güzelliklerin daima arkasında olmayı bilmiştir. Zonguldak gencine, geleceğine, nesline, yetimine, öksüzüne, yaşlısına, engellisine her zaman sahip çıkmıştır.

İstiklal şairimiz Mehmet Akif’in de dediği gibi:  “Sahipsiz memleketin batması haktır, Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.” Diyeceğiz ve Zonguldak’ı AK Belediyecilik ile buluşturacağız Bu niyetle bizler bugüne kadar boş durmadık. Her zaman Ankara’ya giderek çok önemli temaslarda bulunduk. Önce şehrimizde bir alan çalışması yaparak, belediyecilikten kaynaklanan sorunları tespit ettik. Ardından ihtiyaçları belirleyerek, bunları yerine getirmek için sizlerin karşısına çıkmaya karar verdik. İlerleyen haftalarda sizlerle de paylaşacağımız vizyon belgemizde durmadan çalışmayı misyon edinerek, Zonguldak’ın potansiyelini ortaya çıkarmaya kararlıyız.

Değerli hemşehrilerim,

Biliyoruz ki; halka hizmeti, şehre hizmeti esas alan bir belediyecilik anlayışı meşaketli ve yorucu yollardan geçmeyigerektiriyor. Ancak biz memleketimizi, emeğin başkenti Zonguldağımızı çok iyi tanıyoruz. Bu sebeple benim belediyecilik anlayışımın özünde, samimiyet, değişim, yatırım, dinamizm ve gönüllere dokunmak yer alacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği "Zonguldak’ın derin toprakları altındaki maden serveti ne kadar kıymetli ise, bizim gözümüzde Zonguldak da o kadar çok değerli bir ilimizdir." sözünden de anlaşılacağı gibi olmazsa olmazımız taş kömürünün yanında zonguldağımızın diğer zenginliklerini de gözler önüne sermemiz gerektiğini biliyoruz. Bizler belediyecilik anlayışımızda emekçinin yanında olacağız, yatırımın peşinde olacağız, hemşehrilerimizin arasında olacağız.

Projelerimizle, doğasıyla, konumuyla, deniziyle ve kültürüyle şehrimizin gizli hazinelerini gün yüzüne daha fazla çıkaracağız. Şuan da çalıştığımız, kir

alışverişinde bulunduğumuz çok kıymetli akademisyenlerimiz var. İstişarelerde bulunuyor, desteklerini alıyoruz. Ankara’da bürotlarımız ile hassaten yakın temaslar kuruyoruz.

Değerli hemşehrilerim,

Bizim belediyecilik anlayışımızın en önemli noktalarından biri ise istişareye, birliğe ve beraberliğe açık olmamız ve

şehrimizin tüm renklerini kucaklayacak olmamızdır. 16 yıllık iktidarımızın gücüyle birlikte top yekün muassır medeniyetler seviyesine ulaşmak için gece gündüz çalışmayatalibiz. Üzerinde sadece arabaların gittiği yollar yapmak yerine samimiyetle çalışarak gönüllere ulaşan yollar da yapacağız. Zonguldağımızın her bir ferdiyle köprüler kurmak istiyoruz. Nasıl ki insanoğlu ruhu olmadan sadece et ve kemikten ibaret ise insan ruhunu okşamayan ,insana değer katmayan şehir sadece beton yığınıdır. Evlerimizin ve şehirin yükünü çeken kadınlarımız için projelerimiz var, yarın bu şehrin asıl sahibi olacak olan evlatlarımızın, gençlerimizin yüzünü güldürecek, onları geleceğe hazırlayacak projelerimizle ile geliyoruz. Mahallelerimizi caddelerimizi yaşam ve cazibe merkezi haline getirmek için yetki vekaletine talibiz.

Editör: TE Bilisim