Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Zonguldak ziyaretinin ardından müjdeler de gelmeye başladı. Bakan Kurum, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait 100 bin metrekarenin üzerinde araziyi alarak, halkın kullanımına açıyor.

Edindiğimiz bilgilere göre, içinde lavuar alanın da bulunduğu, piyasa değeri 150 milyon liranın üzerinde olduğu tahmin edilen toplam 103 bin metrekare araziyi, Enerji ve Tabi Kaynaklar bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde, TTK’dan alarak Milli Emlak Müdürlüğü’ne tahsis ettirdi. 103 bin metrekare arazi, Zonguldak Belediyesi ve TOKİ üzerinden yapılacak olan projelerle, Zonguldak halkının kullanımına açılacak

Bakan KURUM’dan Zonguldak’a büyük kıyak
Zonguldak Belediyesi yıllardır mülkiyet sorunu nedeniyle büyük sıkıntılar yaşamış ve TTK’ya ait bir çok arazi atıl durumda kalmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Zonguldak’a gelerek yaptığı incelemelerin ardından, TTK’ya ait 103 bin metrekare araziyi Milli Emlak Müdürlüğü’ne devredilmesini sağlayarak, Zonguldak’a belki de tarihinin en büyük kıyağını yaptı. 


Kent merkezinde yıllardır Lavuar Alanı üzerinde yapılan tartışmalar ve söylentiler de alanın belediyeye tahsisi ile son bulacak. Bakan Murat Kurum'un kente büyük katkı sağladığını belirterek teşekkürlerini sunan Başkan Selim Alan, şöyle devam etti: 

"Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'un Ramazan ayı içerisinde ilimize yaptığı ziyaret hakikaten çok Zonguldak için bizler için Zonguldak'ın kentsel dönüşüm noktasında, şehrin yeniden dizayn edilerek büyütülmesi ve yer alanlarının açılması için çok önemli bir gelişme kaydedildi. 14 parsel, 100 bin metrekare üzerinde bir alanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Enerji Bakanlığı'ndan tahsisi yapıldı. Belediyemizin yapacağı projelerde kullanılmak üzere tahsisler başladı. Zonguldak için çok önemli. Ben daha önce bunun bir eşi benzerini görmedim. Buradan tekrar başta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olmak üzere bakan yardımcılarımıza, genel müdürlerimize, il başkanımıza, milletvekillerimize, ilçe başkanımıza teşekkür ediyorum. Bana göre son yıllardaki en büyük kazanımlardan bir tanesi. Yıllardır süregelen lavuar alanıyla ilgili spekülasyonlar, konuşmaları, söylemleri artık bitirdik. Seçim sürecinde söz verdiğimiz gibi sosyal donatı anlamında vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderebileecği, rahat nefes alabileceğiz, gezip dolaşabileceği, çarşı merkezinde yerlerimizi söylemiştik. Vatandaşlarımız da bu şekildeki taleplerini dile getirmişlerdi. İnşallah bu alanların tahsisinden sonra bizler de tekrar Bakanımızla Ankara'da milletvekillerimizle, il başkanımızla beraber çalışmalarımızı, görüşmelerimizi sürdüreceğiz." 

Lavuar alanı ve Millet Bahçesi'yle ilgili TOKİ görüşmeleri sürüyor 
Öte yandan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Zonguldak ziyaretinde Lavuar Alanı'na yapılması planlanan Karaelmas Kent Park projesi ile Millet Bahçesi'nin yapılacağı projelerin TOKİ marifetiyle yapılması talimatı hatırlatan Başkan Selim Alan, "Geçen hafta TOKİ başkanımızla görüşme sağladık. Çevre ve Şehircilik Bakanımız zaten Zonguldak'a geldiği zaman lavuar alanı, millet bahçesinin TOKİ tarafından yapılması talimatını vermişti. TOKİ başkanımız kendi ekibine direktiflerini verdi. Bizler de bu işin sıkı takipçisi olarak hem lavuar alanını, hem de liman arkasından sahile kadar olan kısmı projelendirimlesini ve aynı şekilde millet bahçesini projelendirerek vatandaşlarımıza sunarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tekrar altını çizerek belirtmek istiyorum. Bakanımızın Ramazan ayında Zonguldak'a gelerek 100 bin metrekare üzerindeki alanın belediyeye tahsisi için kullanılması yetkisi verilmesi Zonguldak'ın son zamanlarındaki en büyük kazanımlarından biri diye düşünüyorum" şeklinde sözlerini tamamladı. 




Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan'ın girişimleri ve Bakan Kurum'un da desteğiyle, önümüzdeki günlerde TTK'ya ait başka arsaların da Milli Emlak Müdürlüğü'ne devri yapılarak, şehre kazandırılacak ve bu araziler üzerine uygulanan projelerle halkın kullanımına açılacak.

(Seyfi BOYRAZ)

Editör: TE Bilisim