Basın Konseyi 32’nci kuruluş yıldönümünü, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç’in ev sahipliğinde Caddebostan Büyük Kulüp’te gerçekleştirilen gecede kutlandı. Basın Konseyi Yüksek Kurul üyeleri, Basın Konseyi Dayanışma ve Geliştirme Vakfı üyelerinin hazır bulunduğu geceye, gazeteciler cemiyetleri ve derneklerinin başkanları ile basın, siyaset, hukuk ve üniversitelerden tanınmış çok sayıda davetli katıldı. Ülkede ifade ve basın özgürlüğü açısından yaşanan sorunlar, medyanın içinde bulunduğu siyasal baskı ve ekonomik sıkıntıların dile getirildiği gecede yapılan konuşmalarda, Basın Konseyi’nin varlığının ve faaliyetlerinin bugün her zamankinden daha fazla önemli olduğu vurgulandı.

PINAR TÜRENÇ: SORUNLARIN AŞILMASI İÇİN UMUTLA ÇALIŞIYORUZ Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç yaptığı konuşmada, ülkede ifade ve basın özgürlüğü açısından yaşanan zor koşullara karşın Basın Konsey’inin hem yurt içinde hem uluslararası alanda başarılı çalışmalar yaptığını anlattı. Türkiye’de medyanın özgürlükler ve ekonomik açıdan hiçbir dönemde olmadığı kadar sıkıntı içinde olduğunu vurgulayan Türenç, bu süreçte Basın Konseyi’nin karşılaşılan tüm sorunların aşılması için umutla çabalarını sürdürdüğünü söyledi. Türenç, aynı zamanda ‘Birleşmiş Milletler Danışman Sivil Toplum Kuruluşu’ olan Basın Konseyi’nin yurt içindeki faaliyetlerinin yanı sıra, uluslararası alandaki faaliyetlerini anlattı, Avrupa Birliği ve UNESCO ile ortak projeler gerçekleştirildiğini kaydetti. Dünya Basın Konseyleri Birliği’nin kurucu üyesi olan Basın Konseyi’nin, Avrupa Bağımsız Basın Konseyleri Birliği’ne kabul edildiğini ve Balkan Ülkeleri Basın Konseyleri Birliği’nin de üyesi olduğunu belirten Pınar Türenç, “Türk medyasını dünyada Basın Konseyi temsil etmektedir. Bununla da gurur duymaktayız” dedi.

ENİS BERBEROĞLU: BASIN KONSEYİ ÜZERİNDE TOZ TUTMAZ

Basın Konseyi’nin 32’nci kuruluş yıldönümü kutlamasına onur konuğu olarak katılan gazeteci ve CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu da yaptığı duygusal konuşmada, cezaevinde bulunduğu sürede Basın Konseyi’nin girişimleri sayesinde yalnız olmadığını hissettiğini anlattı. Enis Berberoğlu, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç’in kendisini Maltepe Cezaevi’nde ziyaret etmesini anlatırken şunları söyledi: “Pınar hanımı cezaevinin avukat hücresinde gördüğüm zaman anladım ki yalnız değilim. Bu ziyaretlerin, verilen desteklerin ve aleyhte değil tarafsız yazılanların cezaevindeki bir gazeteciye nasıl destek verdiğini yaşayarak öğrendim.” İstanbul’da seçim sonuçlarının kesinleştirilmemesi nedeniyle yoğun programı olmasına karşın fırsat yaratıp geceye büyük bir istekle katıldığını anlatan Berberoğlu, “Basın konseyi 32 senedir faaliyet gösteriyor. Ve üzerinde en ufak toz tutmaz. Basın Konseyi için elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım” diye konuştu. Gece boyunca Basın Konseyi üyeleri, davetli gazeteciler ve konuklar yaptıkları konuşmalarda duygu ve düşüncelerini dile getirdi. İstanbul’da 31 Mart yerel seçimini önde bitiren ve mazbata verilmesini bekleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Mehmet Haberal ve çok sayıda kişinin telgraf ve çiçek göndererek kutladığı Basın Konseyi’nin 32’nci kuruluş yıldönümü gecesi, konuklarla birlikte pasta kesimiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim