Kozlu Belediye Başkanı  Kerim Yılmaz, Günün erken saatlerinde Kozlu’da bulanan Güney Mahallesi  Güntepe Camii yanında Mezarlık için ayrılan yerin Sağlama alınması için yapılan duvar inşaatı çalışmalarını yerinde inceledi. Bu çalışma ile Güney mahallesinin mezarlık sorununu çözeceklerini belirtti.

Daha sonra Vali Tevfik Başakar ilköğretim okulunu ziyaret ederek Öğrencilere kırtasiye setinden oluşan Okul Çantası hediye ederek Okul içinde kurulan kütüphane ve el sanatları atölyesinde ki bayanları ziyaret ederek Bayanların yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Yılmaz;’’ Bayanlarımızın el işi göz nuru ürünleri çok güzel  ellerine sağlık ama böyle okul kenarlarından boş sınıflardan onları kurtarıp Bayanlarımız için yaptığımız el sanatları atölyelerini onların hizmetine sunmak istiyoruz. Hemen Vali Tevfik Başakar Ortaokulu yanında ve Fatih sitesinde Bayan el işi sanatları atölye inşaatımız devam ediyor. Amacımız her mahallede böyle atölyeler oluşturmak. Buralarda  Halk eğitim bünyesinde eğitim görüp el işi göz nuru eserler üretecek bu ürünlerini sergileme şansı bulacaklar. Yaptıkları bu ürünleri Kozlu’da satabilecekleri yerler yapıp Bayanlarımızın aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlayacağız.’’ dedi.

Editör: TE Bilisim