Büyük Birlik Partisi (BBP) Zonguldak İl Başkanı Taner Yıldırım Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye'ye karşı yürüttüğü ekonomik savaşa karşı birliktelik mesajı verdi. Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye’de bulunan üslerinin kapatılması ve Amerikan ürünlerine Türk Milleti olarak ambargo koyulması çağrısında bulunan Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Taner Yıldırım yaptığı açıklamada şunları söyledi:

ABD. TERÖR DEVLETİDİR

“Amerika biliyorsunuz yıllardan beri müttefikimiz olmasına rağmen hiçbir zaman müttefik olarak hareket etmemiş tamamen Türkiye'nin altını oymak için plan proje ödevleri hesaplar yapmış bir korsan terör devletidir. Nerede bir karışıklık olumsuzluk varsa taşın altına baktığınızda hep Amerika çıkıyor. Dünyaya huzur vermeyen bir kovboy devletidir Amerika. Hep o amaçla, o düşünceyle hareket ederek kendisini dünyanın Jandarması olduğunu zannediyor. Fakat bilmiyor ki karşısında Türk milleti var, Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Türk Milleti bu kadar olumsuzluğa karşı ve saldırılara rağmen İçerdeki ve dışarıdaki hainler rağmen projelere rağmen dimdik ayakta duruyor. Yine Türk Milleti olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak dimdik ayakta durmaya devam edeceğiz. Ben buradan tüm sivil toplum kuruluşlarına tüm siyasi partilere şunu teklif ediyor, şu çağrıda bulunuyorum. Hep birlikte bir protesto yapalım, Amerikan malları protesto edelim. Bugün Amerika'nın Türkiye'de dolaşan birçok ürünler var Hepsini protesto edelim. Bu ürünleri bizde satın almayarak ambarda koyalım, satın almayalım. Aynı zamanda Amerika'nın Türkiye’deki üslerini bir an önce kapatalım, oraya artık Türk bayraklarını dikelim. Amerikan ordusunu ve Amerikan mallarını ülkemizi istemiyoruz ve bir an önce bunu uygulamaya geçelim”

DOLAR DEĞİL TL İLE TİCARET YAPALIM

Dolar değil Türk Lirası kullanalım çağrısında bulunan Taner Yıldırım, Sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz de Türkiye olarak tedbirlerimizi alalım, kendi ürünlerimizi tercih edelim, yerli malları tercih edelim, kendi paramızı kullanalım, kendi paramıza Ticaret yapalım. Özellikle büyük alışveriş merkezlerinde kiralar döviz üzerinden yapılıyor, bu uygulamadan bir an önce vazgeçelim, Ürün satışlarının Türk Lirası bazında yapılmasını tavsiye ediyoruz. Kalkınmanın için hayvancılıktan Turizme birçok alanda kendimizi geliştirmemiz lazım. Üretken gençler yetiştirmemiz lazım, okullarımızı ve eğitim sistemimizi buna göre dizayn edip artık üreten, kendi ayakları üzerinde duran, devletin kapısında iş bekleyen değil, iş yeri açarak istihdam oluşturabilecek gençler yetişmemiz lazım. Yöneten gençler yetiştirmemiz lazım. Ve dünyayı dolaşan, Dünya'yı gezen gençleri bizim bir an önce yetiştirmemiz lazım. Dünyada ticaret yapan, dünyada diplomasi yapan gençlerimizi insanlarımızı yetiştirmemiz lazım. Dışa açılması lazım. Türkiye güçlü olduğu zaman bütün dünyada ki Mazlum ve mağdur insanlar da kendisini güvende hissetmektedirler. Onun için Türkiye'nin güçlü olması lazım. Türkiye'nin güçlü olması demek coğrafyasının güçlü olması demek. Türkiye bir an önce kendi öz değerlerine dönüp madeninden, denizine kadar Allah'ın bize bahsetmiş olduğum tüm yemekleri çıkartıp İşletmesi lazım. Tüm sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilere çağrıda bulunuyorum. Bir an önce bir araya gelip protestomuzu başlatmanız lazım. Birlikteliğimizi göstermemiz lazım. Bu milletin en büyük çimentosu milli birlik ve beraberliğidir. Zor geldiğinde birlik ve dayanışma içerisinde olmasıdır. Bizim bunu yeniden dünyaya göstermemiz gerektiğini düşünüyoruz”

Editör: TE Bilisim