Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Haberal ailesine olan vefasın nedeniyle Belediye Meclis Üyeliği’ne yazılan Şenol Şanal’a bir vefa daha göstererek Belediye Başkan Yardımcısı yapılmasını istedi.

Meclise seçilen Şenol Şanal’ın ekonomik olarak yaşadığı sıkıntılar nedeniyle Haberal ailesine bir vefa daha gösteren Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Belediyesi’nin gelirleri ile Şanal’a ayda 6 bin TL maaş vererek Zonguldak halkının parası ile jest yapıyordu.

Millet parası ile Şanal kurtarıldı!

Şanal Ekmek Fırının sahibi olan Şenol Şanal’ın ticari olarak ciddi sıkıntı yaşaması nedeniyle Belediye Başkan Yardımcılığına getirilmiş, Meclis toplantısında da Belediye Yönetmenliğine göre en yüksek maaş olarak 6 bin lira Meclis tarafından onaylanmıştı.

Asgari ücretin 2019 yılında 2.020 TL’ye belirlendiği bir ülkede 2014 yılında CHP’li Şenol Şanal’ın ekonomik durumunu düzeltmesi amacıyla 6 bin TL maaş bağlanmıştı.

Hamdi Uçar; Belediyenin gelirlerini peşkeş çekiyorlar

Şimdinin Milletvekili, 2014 yılının İl Başkanı Hamdi Uçar ise Pusula TV’de Haberal’ın akrabası Şenol Şanal’a bağlanan maaşı eleştiriyor, Zonguldak Belediyesinin gelirlerinin böylelikle peşkeş çekildiğini söylüyordu.

İşte Hamdi Uçar’ın o açıklaması

Belediyenin gelirlerini peşkeş çekiyorlar… (9 Temmuz 2014)

Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, “Sanki Zonguldak Belediyesi çok zengin bir belediyeymiş gibi Başkan Yardımcısına tavandan maaş veriyor. Diyorlar ki Belediye Başkanının, Belediye Yönetmeliğinde 3/2’sinden bahsediyorlar. Bu rakam tavan rakamdır. Siz bunun altında rakam tespit edebilirsiniz. Gelmişler Belediye Başkan Yardımcısının maaşını tavandan yapmışlar. Bu gün vermiş olduğu rakam 6 milyardır. Çok acı bir rakamdır bu. Siz Zonguldak’ta bu kadar sorununuz, bu kadar probleminiz varken, bu kadar borcunuz varken, Bir belediye başkan yardımcısına bir milletvekilinin tasarrufudur diye belediye Başkan yardımcısı yapıyorsunuz ve tavandan maaş veriyorsunuz. Zonguldak halkının bunu görmesi lazım. Tepki göstermesi lazım. Biz bunu kınıyoruz, böyle bir rakamın olması özellikle ekonomisi batmış bir belediyenin Başkan yardımcısına bu kadar maaş vermesi çok manidardır. Bu yüzden CHP’li Zonguldak Belediyesi’nin gelirleri birlerine peşkeş çekmekten başka yaptığı başka bir iş yoktur” demişti.

Haberal ailesinin hesabı…

Kendi ticaretinde kriz yaşayan insanların Zonguldak Belediyesi bütçesi ile kurtarıldığı bir kentte, hala ekonomik krizden çıkmayan Şenol Şanal’ın CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı olması kentin içine düştüğü siyasi çıkmazı ortaya koyarken, Haberal ailesinin Zonguldak ve Zonguldak Belediyesi üzerindeki hesaplarını gündeme getirdi.

Editör: TE Bilisim