Cumhuriyet Partisi Milletvekili adayı Umut Başoğlu Çaycuma, Devrek ve Gökçebey’de yürüttüğü seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Özellikle köy çalışmalarına ağırlık veren Başoğlu, gittiği her yerde, göç eden gençlerin geri dönmesi, göçün önlenmesi, emeklilerin yaşam standartlarının yükselmesi için CHP iktidarının şart olduğunu söylüyor. Son olarak Musausta köyüne giden Başoğlu, köy kahvesinde yoğun bir kalabalığa seslendi. 16 yıllık iktidar döneminde yaşanan göç nedeniyle tüm köylerin boşaldığını İstanbul’da, Bursa’da, Çorlu’da Zonguldak mahalleleri oluştuğunu söyleyen Başoğlu, “Zonguldak tüm ülkeyi doyuran, ekmeği bol bir kentti. Şimdi kendisi el kapılarında ekmek arar hale geldi. Bu bir Zonguldaklı olarak benim çok zoruma gidiyor. Göçü mutlaka durduracağız. Bu konuda kararlıyız. Nasıl mı yapacağız, madenlere gereken yatırımı yaparak TTK’ya ilk elden norm kadro için gereken 6.500 kişiyi işe alacağız. TTK’yı adım adım ayağa dikerek istihdam yaratır hale getireceğiz. Filyos Vadisi’nde tarımı hayvancılığı destekleyerek insanları tarım yapar hale getireceğiz. Burada çevre dostu teknolojilerden oluşan sanayiyi geliştirerek herkese iş imkanı yaratacağız” dedi.

BİR FABRİKAYI 20 YERE KURMA SÖZÜ VERDİLER

Yıllardır Filyos Projesi masalıyla Zonguldaklıları avuttuğunu söyleyen Başoğlu, “Gazetelerden siz de takip ediyorsunuz. Bilim Sanayi Bakanı Zonguldak’a geliyor, ‘Yerli otomobil fabrikasını Filyos’a kuracağız’ diyor. Niğde’ye gidiyor, ‘Fabrika burada olacak’ diyor. Sakarya’ya gidiyor, ‘Buraya kurmayacağız da nereye kuracağız’ diyor. Konya’ya gidiyor öyle. Kocaeli’ne gidiyor öyle. Ortaya attıkları hayali bir projeyle fabrika buraya kurulsun diye başvuran 22 ilin umudunu birden sömürüyor. Bunların işleri güçleri yalan dolan. Geçen gün aynı bakan Kastamonu’daymış. Onlara mavi boncuk vermek istemiş. Orada ‘Siz Filyos’a söz vermişsiniz’ sesleri yükselince ‘Ben Filyos’a söz vermedim, yalan söylüyorlar’ diyerek sözlerini yalanlamış. Ama AKP’nin milletvekili adayları, ‘Bakan bize söz verdi, fabrika Filyos’a kurulacak. Seçimden sonra Cumhurbaşkanına bakanla gidip, fabrikayı Filyos’a getireceğiz’ diye kapı kapı dolaşıp oy istiyor. Biz yalan dinlemekten usandık, onlar söylemekten utanmadı. 24 Haziran’da, sandıkta, bu yalancılardan hesap soracağız” dedi.

KÖYLERDE MEZAR KAZACAK İNSAN KALMADI

Konuşmasında emeklilerin durumuna da değinen Başoğlu, “Köylerimiz tamamen boşaldı. Eskiden bahçesi, tarlası hayvanıyla bir yaşam alanı olan köyler yalnızca emeklilerin yaşadığı yerler haline geldi. Köylerde Allah göstermesin birisi ölse mezarını kazacak bir bile bulunmuyor artık. Dediğim gibi yalnızca emekliler yaşıyor. Maaşıyla kendini geçindirmekten aciz emekliler, bir de çoluk çocuklarına hatta torunlarına bakmak, onların masraflarını karşılamak zorunda kalıyor. Hayat pahalılığı aldı başını gidiyor. Zaten maaşları düşük olan emekliler, bir de bu nedenle, her geçen gün yoksullaşıyor. Türkiye’de bugün 16 milyon insanımız yoksul, 6 milyon işsiz insanımız var. CHP olarak bizler, AKP’nin yok saydığı emekliden, esnaftan, çiftçiden, üretenden ve tüm yoksullardan yana olan bir partiyiz. Onların durumlarını düzeltmeyi görev biliyoruz. O nedenle bugün karşınıza çıkıp oy istiyoruz” dedi.

EMEKLİLERİN DURUMUNA ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ

Emeklilerin durumuna özel önem verdiklerini söyleyen Başoğlu, sözlerini, “Bakın biz her seçimde emeklilere ikramiye vereceğimizi söyledik. Biz seçim bildirgemize açıkça yazdık, 1 Ocak 2019’dan itibaren en düşük emekli maaşını 1.500 T olacak. Ramazan ve Kurban bayramında emeklilere birer asgari ücret ikramiye vereceğiz. Bunla da yetinmeyeceğiz, maaşlara enflasyon kadar zam yaptığımız gibi bir de refah payı vereceğiz. Emeklilerin geçmişteki refah payı kayıplarını karşılayacak bir intibak yasası çıkaracağız. Emekliler için muayene ve ilaç katılım paylarını ve fark ücretlerini kaldırarak yaşam standartlarını daha da yükselteceğiz. Bu bir lütuf ya da ihsan değil, ömrünü bu memlekete hizmetle geçirmiş, bu uğurda icabında sağlığını kaybetmiş insanlara olan teşekkür borcunun ödenmesidir” diyerek tamamladı.

Editör: TE Bilisim