Gazetecilerin ERDEMİR tepkisi üzerine düşüncelerini paylaşan Kaymakam Çorumluoğlu, “Cumhurbaşkanımız da miting de ‘Erdemir yüzünü Ereğli’ye dönmeli’ dedi. Bu ilçenin geleceğine hizmet edecek yardımlarda, taleplerde bulunmak benim görevim. Hayatım boyunca doğruları savundum. Ereğli’nin de bu haklarını savunmak benim görevim. Vebal bu.” dedi.

Ereğli’de kurumların, siyasilerin ve sivil toplum örgütlerin birlik ve beraberliği sağlayarak gelişmesini ve İlçeyi geleceğe taşınması için  çaba gösterdiğini anlatan Kaymakam Çorumluoğlu, “Şüphesiz ki, Erdemir’in de yaptığı yanlışlar olabilir, Belediye’nin haklı talepleri olabilir. Bunların aynı masa etrafında oturarak bizim çözmemiz gerekiyor. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımızın miting de “Erdemir yüzünü Ereğli’ye dönmeli” cümlesi var. Bu cümlenin üzerine laf söyleyecek durumumuz yok. Son yıllarda da Erdemir’le dün Genel Müdürümüzde toplantıdaydı. Olumlu gelişmelerin olduğunu ziyadesiyle görüyorum. Yapılan görüşmede de kısa zamanda güzel gelişmelerin açıklamalarla birlikte olacağını düşünüyorum. Ama burada hakkımızın aranması konusunda özellikle Erdemir’in şehre ve şehrin insanlarına yüzünü dönmesi konusunda Kaymakamlık olarak şüphesiz olacaktır.

Liman, şu anda biz onlara tahsis ettik. Benim o evrakın üzerinde imzam var. 30 Senedir yapılmayan bir şeyi onlara yaptık. Dolayısıyla o taraf, bu taraf olmaz. Ben hayatım boyunca doğruları savundum, hayatım boyunca omurgalı bir şekilde yönetim sergiledim. Bu ilçenin geleceğine hizmet edecek yardımlarda, taleplerde bulunmak benim görevim. Eğer bu hak verimiz ise bu hakları savunmakta benim görevim. Vebal bu. İlçe Kaymakamı olarak İlçenin haklarını savunmak benim asli görevimdir” dedi.

Editör: TE Bilisim