Bunların hiç biri FETÖ diyemiyor!



FETÖ terör örgütünün hain darbe girişiminin ilk gününden bu güne "FETÖ Vatan hainidir" diyemeyen AK Partili Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci'nin sahip çıktığı Devrek TSO Başkanı Ertan Civak'ta "FETÖ vatan hainidir" diyemeyenlerden.



 



Civak'ta "FETÖ Vatan haini" demedi!



Darbe girişiminin ardından yapılan Demokrasi nöbetlerinde kendilerini boy boy göstermek için mücadele edenler, yaptıkları konuşmalardaki detaylar ile kendilerini ele veriyorlar.



Adına sadece "Hain darbe girişimi" diyerek kendini kurtarma adına alanda boy gösterip konuşma yapanlar arasında Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertan Civak'ta var.



 



Semerci ile Civak aynı dili konuşuyor!



Fabrika da kullandığı Kaçak Su'yun ortaya çıkmasıyla birlikte Devrek Cumhuriyet Savcılığına verildiği için "Fabrikaları satıp buradan gidiyorum" diyerek blöf yapan Ertan Civak'a sahip çıkan Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci  ile aynı dili konuşuyor olması çok manidar.



 



İkisi de "FETÖ vatan hainidir" demedi!



Fabrikasında kaçak su kullandığı için savcılığa verilen, yine fabrikasında kaçak yapılara göz yumulan, kimyasal atıkları arıtma tesisi yerine doğada bertaraf eden Devrek'li iş adamlarını temsil eden Cilas Kauçuk Fabrikası sahiplerinden Ertan Civak'ın imarla ilgili talebini yerine getiren AK Partili Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ile "FETÖ" konusunda da aynı tavrı göstermeleri dikkat çekiyor.



 



 



İşte Devrek TSO Başkanı Ertan Civak'ın Demokrasi nöbetinde "Ne şiş yansın, ne kebap yansın" açıklamaları;



Konuşmanın içinde bu darbeyi FETÖ terör örgütü yaptığına dair tek bir kelime yok!...



"TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu halkın iradesi ve Demokrasinin dışında hiçbir iradeyi tanımıyorum darbe asla kabul edilemez seçilmiş meşru hükümletin yanındayım gün demokrasiye sahip çıkma günüdür diyerek iş dünyası olarak ilk tepki veren kişidir. Ülkemizin birliğine ve demokrasimize karşı gerçekleştirilen darbe teşebbüsü sonrasında tepkimizi yeniden göstermek ve iş dünyasının düşüncelerini paylaşmak üzere 81 ilde, 160 ilçede 360 Ticaret ve Sanayi Odaları ve borsa başkanları ile yönetim kurulu üyeleriyle eş zamanlı olarak ortak basın toplantısı yapılarak ülke ekonomisinin asla zarar görmediğini ispat ettik”



 



İşte AK Partili Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci'nin "FETÖ vatan hainidir" demediği açıklamaları;



Bu anlamlı gecede hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. 15 Temmuz gecesi, sokakları doldurarak, inançları, vatanları, bayrakları, özgürlükleri, gelecekleri için darbecilere meydan okuyan vatandaşlarımızın her birine şükranlarımı sunuyorum. Bir yıl önce yine bu meydanda sizlerle beraberdik. O gece karanlık ve uzun bir geceydi.



Aydınlık bir sabaha eriştik ve uyandık. Demokrasiye inancı olmayan, millet iradesini hiçe sayan, asker kılığına girmiş terörist bir grup tarafından darbe teşebbüsünü, askere, polise, vatandaşa, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, Cumhurbaşkanlığı Köşküne saldırabilecek, öldürebilecek kadar cani olduklarını hep birlikte izledik.



15 Temmuz gecesinin detay haberlerini sonraki günlerde görsel medyada gördük. Ülkemiz uçurumun kenarından, kardeş kavgasından mucize eseri kurtulduk. Bu girişimlerin sonuçsuz kalması Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşu ve onun istekleri doğrultusunda meydanlara inen sağduyu sahibi vatanını, milletini canından çok seven, bu uğurda canlarını veren şehitlerimiz sayesinde olmuştur.



O gece meydanlara inip canlarını ortaya koyan, hepimizin geleceğini kurtaran insanlara minnet, şükran borcumuz var. Ülkemizin bekası, demokrasimizin devamı uğrunda canlarını veren şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Ailelerine sabır, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum.



 



15 Temmuzu unutmamalıyız, unutturmamalıyız, Kim unutur ki okunan salayı, Kim unutur ki demokrasiye sahip çıkan şehit olan vatanseverleri, Kim unutur ki uzun geceyi, Ben unutmam, sokağa çıkma evde durun diyenleri... Ben unutmam, hiçbir şey yokmuş gibi demokrasi nöbetine gelen hainleri... Gün beraber birlikte olma günüdür. Allah, birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Bizlere böyle acılar yaşatmasın. Sözlerimi Büyük Kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Mevzu bahis vatansa, gerisi teferruattır’ sözleriyle bitirirken, hepinizi tekrar saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum...
Editör: TE Bilisim