Enerji Eski Bakanı Zeki Çakan, bu gün Zonguldak'a gelerek Vali Ahmet Çınar'ı ziyaret etti.



Çakan, Vali Çınar'ın ardından TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu'nu daha sonra Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetimini ziyaret edecek.



TTK'yı ilgilendiren TBMM'de görüşülen Torba yasaya tepkiler nedeniyle Zonguldak'a gelen Çeki Çakan, Vali Ahmet'i tebrik ederken, "Özellikle kendisi Zonguldak’a geldiğinden bu yana Zonguldaklı hemşerilerimizi tamamen birlik ve beraberlik içerisinde devletin vatandaşın yanında olduğu imajını yaratan bir icraat içerisinde olduğu için kendisine teşekkür ediyorum" dedi.



 



TTK'da bazı özelleştirmelerin önünü açacak yasa maddesi hakkında da konuşan Zeki Çakan, "Bugünlerde her zaman olduğu gibi Zonguldak sıkıntılı günlerden geçiyor. Ama hukuk çerçevesinde haklarını kullanarak başta Zonguldak’ta ki siyasiler, Milletvekilleri, demokratik kitle örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları birlik beraberlik içerisinde olurlarsa ve Zonguldak’ta başta Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun konumu itibariyle içine düşeceği İlgili maddenin kabul edilmesiyle sıkıntı başta olmak üzere Zonguldak’ın sıkıntılarını yetkililere aktarmada kusur etmezlerse ben inanıyorum ki sorun çözülür. Türkiye Taş Kömürü Kurumu ile alınacak ilgili 58. maddede yer alan konuların Zonguldaklı yetkililer tarafından kısa zamanda çözüleceğini ve Demokratik tepkinin ortaya koyulacağına inanıyorum. Ben 33 yaşında Zonguldak Belediye başkanı oldum ve 33 yaşında kamu görevine başladım. O günden bugüne kadar yetkiliydik. Şu anda yetkimiz yok ama sorumluluğumuz yetkimiz olmasa da aynen devam etmektedir.”dedi.
Editör: TE Bilisim