TOKİ’nin satışa çıkardığı konutlar içerisinde Çaydeğirmeni beldesindeki 427 konut da yer alıyor. İşte TOKİ’nin Çaydeğirmeni beldesinde satışa çıkardığı konutların satış ve başvuru koşulları;

ZONGULDAK DEVREK ÇAYDEĞİRMENİ BELDESİ 427 ADET KONUT - 16.072 PEŞİNAT – 655 TL BAŞLANGIÇ TAKSİTİ 180 AY VADE

TOKİ başvuru şartları neler?
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
- Başvurulacak TOKİ projesinin bulunduğu ilde en az 1 yıldır ikamet ediyor olmak,
- Toplu Konut İdaresi’nden daha önce konut satın almamış olması,
- Başvuruyu yapan kişinin, eşinin ya da çocuklarının tarla, bağ, bahçe, köy evi ve iş yeri hariç -üzerine kayıtlı konut tapusu olmaması,

- Eşi vefat eden ya da çocuklu dul kadınlar dışında başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması,
- Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4.500 TL olması, durumunda hane halkından bir kişi başvuru yapabilir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
-TC. Kimlik Fotokopisi,
-Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve yetimlerden “Hak Sahipliği Belgesi” istenmektedir.

- Engellilerden Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi ya da en %40 oranında engelli olduğu yazılan ve tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporu istenmektedir.
- Emeklilerden, emekli olduğunu gösteren belge istenmektedir.

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ
- Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecektir.
- Engelli vatandaşlarımıza konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır.
- Emekli vatandaşlarımıza konut sayısının %25’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır.

Editör: TE Bilisim