31 Mart seçimlerine yaklaşık 4.5 ay varken CHP, henüz Yüksek Seçim Kurulu’nun takvimi bile netleşmeden aday belirleme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda 24 Ekim’de ilk grupta 105 aday, 14 Kasım’da ikinci grupta da 147 aday açıklayan CHP’nin bu ay sonunda yüzlerce aday daha açıklamaya hazırlandığı kaydediliyor.

Edinilen bilgiye göre 29 Kasım ya da 30 Kasım’da yapılması planlanan Parti Meclisi (PM) toplantısında CHP’nin yaklaşık 300 aday daha açıklaması bekleniyor. Bugüne kadar 1 büyükşehir, 10 il belediye başkan adayını açıklayan CHP’nin üçüncü grupta açıklayacağı adaylar arasında birden fazla büyükşehir belediyesi ve çok sayıda il belediyesi olacağı ifade ediliyor.

15 Aralık tarihine kadar İstanbul ve İzmir dışında pek çok adayın kamuoyuna açıklanacağı ifade ediliyor. İstanbul ve İzmir adaylarının da en geç aralık sonunda açıklanacağı kaydediliyor.
CHP’de belediye başkan adaylarının erken açıklanmasıyla 31 Mart’ta yaklaşık 3 ay kala bütün adayların belirlenerek seçim çalışmalarının erken başlaması amaçlanıyor.

Edinilen bilgiye göre 14 Kasım’daki PM toplantısında aday belirleme yöntemi olarak kabul edilen “eğilim yoklamasının” nerede yapılıp nerede yapılmayacağına yönelik çerçeve de belli olmaya başladı. Bu kapsamda parti yönetiminde; İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir adaylarının yanı sıra diğer büyükşehirler ve pek çok il belediyesinde de eğilim yoklamasının yapılmamasına yönelik görüş öne çıkıyor. CHP yönetiminde birkaç il belediyesinde eğilim yoklaması olabileceği, ancak eğilim yoklaması yönteminin ağırlıklı olarak ilçe adayları ve bütün belediye meclis üye adaylarının belirlenmesinde kullanılacağı ifade ediliyor.

Kaynak: Cumuriyet gazetesi.com

Editör: TE Bilisim