Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu, insan odaklı ve daha yaşanabilir kentler yaratmak hedefiyle, 31 Mart Yerel Seçimlerinde seçilen belediye meclis üyelerinin eğitimine devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nın işbirliğiyle hazırlanan “Belediye Meclis Üyeleri İçin Yerel Yönetim Eğitimi’ne Türkiye çapındaki tüm CHP’li belediye meclis üyeleri katılacak. Zonguldak ve Bartın ilçe belediye meclis üyelerinin eğitimi ise 19 Ekim Cumartesi günü Çaycuma’da tamamlandı.

Çaycuma Belediyesi Seka Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen eğitim programına CHP Parti İçi Eğitim Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent kantarcı, Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz, İlçe başkanları Zonguldak ve Bartın ilçe belediye meclis üyeleri ve eğitmenler katıldı.

Zonguldak ve Bartın ilçeleri belediye meclis üyelerinin eğitim aldığı programda 64 katılımcı, sertifika aldı.

Programın açılış konuşmasını Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk yaptı. Daha sonra Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Eski Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz da birer konuşma yaparak eğitimin başarılı geçmesini dilediler.

CHP İl Başkanı Hakkı Güney’in katılımcılara teşekkür ederek CHP Parti Okulu’nun yüklendiği misyonun çok değerli olduğunu vurguladığı konuşmasının ardından CHP Parti İçi Eğitim Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Aytuğ Atıcı programın amacını ve gerekliliğini anlattı.

Atıcı, "31 Mart seçimlerinden sonra Türkiye'de bir siyasi iklim değişikliği yaşıyoruz. Bu siyasi iklim değişikliği ile halkımız Cumhuriyet Halk Partisi'ne büyük bir teveccüh göstermiş ve yönünü adeta iktidar Partisi'nden Cumhuriyet Halk Partisi'ne çevirmiştir. Biz bu mesajı şöyle anlıyoruz; halkımız Cumhuriyet Halk Partisi'ne bir fırsat tanımıştır, 'Sizi yerel yönetimlerde bir deneyeyim, eğer beğenirsem sizi iktidara getireceğim.' demiştir. Bu mesajı çok net bir şekilde anlamış bulunuyoruz. Bu nedenle halkımızın bize olan güvenini boşa çıkarmamak adına bütün belediyelerimizi halkçı belediyecilik, toplumcu belediyecilik ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla yönetme kararlılığı içerisindeyiz. Bunlar lafla olmaz, illaki bu anlattığımız tarzdaki yönetim içinde bir bilgi birikimine ihtiyacımız var. Bu bilgi birikimini sizlerle bugün paylaşacağız. Hepiniz kendi ilçelerimizde saygın ve halkın temsilcisi olarak seçilmiş meclis üyelerisiniz, isminiz meclis üyesi ve sizler yerel parlamentersiniz" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından 6 dersten oluşan eğitim başladı.

Eğitimde, CHP Parti Okulu eğitmenleri Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Hicran Akgün Ceylan, Zeynel Kirte, Tuba Köker Canlı, Nurettin Yolcu, Mv. Deniz Yavuzyılmaz ve Nimet Yıldız tarafından CHP’nin yerel yönetim vizyonu çerçevesinde mevzuatlara ve uygulamalara dair teknik bilgiler ve iletişim dersleri aktarıldı.

Program sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Eğitimlerin Türkiye çapında tamamlanmasının ardından CHP’li belediye meclis üyelerine altı ayda bir gelişim seminerleri gerçekleştirilerek.

Editör: TE Bilisim