CHP Çaycuma İlçe Başkanı  Tuncay Akyol, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı.  Akyol, yaptığı açıklamada, “Son günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Çaycuma İlçe başkanlığımızın aday belirleme süreçleri ile ilgili maksatlı saldırı yapılmakta dahada ötesi partili olmayan bireye göre hareket eden bir takım odaklar tarafından yaptırılmaktadır.

Değerli dostlar parti olarak yapmaya çalıştığımız bu süreci sağlıklı, başarıya ve liyakata dayandırarak sonuçlandırmak.

Yaşamış olduğumuz çevrenin, vatandaşlarımızın, parti ve partililerimizin başını öne eğmeyecek, onlara değer verecek, toplumsal ilişkilerin önemini bilen ve kavrayan, toplumun hemen hemen her kesimini birleştirici, kavgadan uzak, mutlu azınlıklar yaratılmadan bu mutluluğun toplumun tamamına, hizmet, sosyal mutabakat, ikili ilişki başlangıcından bakan adaylarla yürümek ve seçimlerde en yüksek başarıya ulaşmak hedefimizdir.

Bugüne kadar partimizin toplum önünde eleştirilmemesi için duyarlı partili emektarlarımızla birlikte her türlü çabayı sarfettiğimden kimsenin kuşkusu olmasın.

Biz tartışmadan uzak kalmaya çalıştıkça bir takım odaklar tarafından tartışma ortamına çekilmeye gayret gösteriliyoruz.

Aday belirleme süreçlerini sanki futbolcu transfer eder gibi tabir etmeye çalışıp tanımlattıran yapının içinde olmayı düşünmedik düşünmeyeceğiz de..

Değerli dostlar

Partimiz şu ana kadar Perşembe,Karapınar, Saltukova adaylarını net olarak açıklamış, Filyos , Nebioğlu ve İlçe merkez adayımız da en kısa sürede açıklanacaktır.

Gönül ister ki biran önce buralarda ki adaylarımızıda açıklayarak artık aday belirleme sürecinden çalışma sürecine geçebilelim.Şundan kimsenin şüphesi olmasın İlçemizde ve tüm beldelerimizde seçimleri alacak ve halka yakışır davranış sergileyip, çalışacak Belediye başkanlarımızla süreci yürüteceğiz.

Değerli arkadaşlar

Çaycuma Belediye Başkan adaylığı ile ilgili açıklama yapmamın zaruri olduğunu gördüm.

2014 yerel seçimlerinde partimizden Çaycuma Belediye Başkan adayı olarak seçimlere giren Bülent Kantarcı seçimleri kazanarak Çaycuma belediye başkanlığı görevine seçilmiş 4,5 yılı aşkın süredir ilçemizde hizmet etmektedir.

31 Mart 2019 yerel seçimlerine giderken Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı’nın tekrar adaylığı konusunda İl Başkanımız ,İl yöneticilerimiz , ilçe yöneticilerimiz ile birlikte , Perşembe Belediye Başkanımıza ve Karapınar Belediye Başkanımıza tekrar yol yürümek istediğimizi beyan ettik.Perşembe Belediye Başkanımız ve Karapınar Belediye Başkanımız başvurularını yaparak tekrar aday oldular.Fakat Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı şartları olduğunu beyan etti. İl Başkanımızla birlikte tekrar kendisini ziyaret ettiğimizde şartlarını tekrar beyan etti. Belediyedeki görüşmemizden 1 gün sonra öne sürdüğü şartları partimiz yerine getirdi.Eski ilçe başkanları ile partimizde toplantı düzenleyerek toplantıya katılan eski ilçe başkanları ( Umut Başoğlu, Şeref Köktürk, Zeki Dirlik,Aydın Vardan, Maksut Kamit, Nihat Torlaklı, Aziz Odabaş, İsmail Yavan) yaptığımız toplantıda Bülent Kantarcı ile yola devam edilmesi kararı ile yanına Şeref Köktürk, Maksut Kamitoğlu, Nihat Torlaklı, Aydın Vardan, İsmail Yavan ‘dan oluşan bir heyet ile kendisine ziyarete gittik.

Belediye Başkanımız ile yaptığımız görüşmede bu seferde belediye meclisi üyelerinin tamamını ben yapacağım , parti bu işe karışmayacak, parti yönetiminden Belediye Meclisi üyeliği adaylığı için istifa edenlerin ve partiye başvuru yapanların kesinlikle prensipleri gereği aday yapılmayacağını şartını öne sürerek toplantı bitti.

Değerli dostlar

Daha sonra kadın kolları ile partide yaptığımız toplantıya Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı katılarak aynı şartı buradada koyarak toplantıdan ayrıldı.

Kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan “Bülent Kantarcı aday yapılmayacak” algısı tamamen bir takım odakların şahsımı ve partimizi yıpratmaya dönük çabalarıdır.

Aynı zamanda partiyi dizayn etmeye çalışan perde arkası aktörlerin uğraşıdır.

Biz bu tür yıpratma çabalarına asla müsade etmeyeceğizKamuoyuna saygıyla duyrulur" ifadelerine yer verdi.  

Editör: TE Bilisim