Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, CHP Genel Başkanlarından, eski Başbakan Bülent Ecevit’in ölümünün 13’üncü yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayınladı. Mesajında; 

Bugün ilkeli, dürüst siyaset anlayışı, birleştirici halkçı kimliği ile gönüllerde taht kuran, siyasetin sembol isimlerinden Bülent Ecevit’in aramızdan ayrılışının 13’üncü yılı.

O’nun aramızdan ayrıldığı 05 Kasım 2006 tarihinin üzerinden 13 yıl geçmiş olmasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk halkıyla ilgili düşünceleri hala en çok ihtiyaç duyduğumuz siyaset yapma biçimi olarak varlığını sürdürmektedir.

Türkiye’nin çağdaş, sosyal, demokratik , laik bir hukuk devleti olması için hayatını adayan Karaoğlan, siyasette yeri doldurulamayacak derin ve kalıcı izler bırakmıştır. Her zaman sosyal adaleti savunan ne ezen, ne ezilen hakça, insanca bir düzen kurmak için çaba gösteren Ecevit’in değeri günümüzde daha iyi anlaşılmaktadır.

Bir devlet ve siyaset adamının sahip olması gereken her türlü özelliğe ve niteliğe sahip olan Ecevit,  her koşulda demokrasiden yana olan, Cumhuriyetin devrimci özüne bağlılığı, solun demokratik ve özgürlükçü ruhu ile her zaman halkımızın yüreğinde ve bilincinde kalmasını sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerimle; Eski Başbakanlarımızdan ,Partimizin 3.Genel Başkanı Bülent Ecevit’i aramızdan ayrılışının 13’üncü yılında sevgi, saygı, rahmet ve büyük özlemle anıyorum.

Editör: TE Bilisim