Zonguldak Vali Ahmet Çınar, 19 Eylül Gaziler gününü kutladı. 

Gaziler günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Çınanır, “Aziz milletimizin vazgeçemediği, ödün vermediği, uğrunda canını vermekten kaçınmadığı en önemli özelliği bağımsızlık ve özgür yaşama iradesidir.

Türk milleti çok zorlu koşullara rağmen büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlattığı kurtuluş mücadelesinde vatanın bölünmez bütünlüğüne yönelen tüm tehditleri bertaraf etme başarısını gösteren büyük bir millettir.

Bu büyük mücadele destanının başarıya ulaşması, vatanı uğrunda canını seve seve veren aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin sayesinde olmuştur.

Şanlı tarihimiz aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin büyük fedakârlıkları sonucu kazanılan kahramanlık destanlarıyla doludur. Uğrunda büyük bedeller ödenerek kazanılan bu topraklar şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere kutsal emanetidir.

Bu duygu ve düşüncelerle bugün yurdumuzun her köşesinde anlamlı törenlerle kutlanan "gaziler gününü" kutluyor, Başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, halen hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı uzun ömürler diliyor, saygılar sunuyorum.

  

Editör: TE Bilisim