Zonguldak genelinde bulunan 267 ilkokulda öğrenim görmekte olan 33 bin 508 ilkokul ve ana sınıfı öğrencisine haftada üç kez süt dağıtılmasını kapsayan Okul Sütü programı Dr. Derviş Nihat Arkat İlkokulu'nda start aldı.

Bu kapsamda Zonguldak’ta Dr.Derviş Nihat Arkat İlkokulu’nda okul sütü programı düzenlendi. Törene; Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek. İl Mili Eğitim Müdürü Yardımcısı Murat Kapucu ile Tarım ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri katılırken, Okul Müdürü Bahtiyar Emiroğlu ve öğrenciler süt içerek çocuklara sütün faydalarını anlattılar.

Törende çocuklara süt dağıtıldı, Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan ve beraberindekiler öğrencilerle birlikte süt içtiler.

Öğrencilere sütün yararları anlatıldı.

Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan: “Bildiğiniz gibi Milli Eğitim bakanlığımızın, tarım bakanlığımızın ve sağlık bakanlığımızın işbirliğinde tüm Türkiye'de İlkokul çocuklarına ve anasınıfı öğrencilerine süt içirme kampanyası var. Allah razı olsun Büyüklerimizden. Tabii çocuklarımızın özellikle bu yaşlarda süt içmesi çok önemli. Sütün müthiş faydaları var. İnşallah çocukların gerek boynunun uzamasında, gerek kemiklerinin gelişmesinde, gerek dişlerin çürümemesinde büyük etkisi olacaktır. Sütün sağlığa faydası tartışılmaz. Çocuklarımızın bu yaşlarda süt içmeye başlaması ve bu alışkanlığı kazanmasını önemsiyoruz. Çocuklarımızın bu süt içme alışkanlığı kazanması, sağlıklı yaşamları için önemlidir. Bu kampanyaya Sayın Valimiz gelecekti ancak başka program olduğu için gelemedi” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek’de, “İlimizde yaklaşık 33 b in öğrenciye;  anasınıfı öğrencilerine ve ilkokul 1- 2- 3-4.sınıf öğrencilerimize bu kampanyamıza başlattık. Sağlıklı yaşam için süt içmenin faydaları saymakla bitmez. Bu doğrultusunda tarım, Sağlık ve Mili Eğitim bakanlıkları tarafından bir protokol imzalandı. İleride çocuklarımıza daha iyi bir gelecekte yaşamlarını güzel bir şekilde devam ettirmeleri için bu kampanya başlatıldı” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim