Corona virüsünde nüfusa oranla Türkiye birincisi olan Zonguldak’ta vatandaşlar tedirgin olurken, gözler havayı kirleten Termik Santrallere ve yakılan kömür kalitesine çevrildi.

MHP Eski İl Başkanı Metin Soydaş, Zonguldaklılara evde kal çağrısı yaparken, yetkililere de termik santrallerin filtreleme ve ithal kömürdeki zehirli elementlerin denetlenmesi çağrısında bulundu.

Sosyal medya hesabında Zonguldak’ı karantinaya alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Soydaş şunları söyledi;

‘Temiz ve sağlıklı bir yaşam sürmek için haydi Zonguldak el ele’

Soydaş; SAYIN CUNHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A

#Zonguldak ilimizle ilgili almış olduğu tedbirler için teşekkür ederiz.

Şuan tüm TÜRKİYE Zonguldak’ımızı konuşuyor. Şehrimizde kanser,astım,bronşit,kao,nefes darlığı gibi hastalıkların sadece meslek hastalıklarından olmadığı bellidir. Ne yazık ki şehrimizde çoğu illerde olmayan çocuk onkoloji servisi mevcuttur, bu durumda sadece meslek hastalıklarından olmadığının göstergesidir. Şehrimizin havasını etkileyen santrallerde bu hastalıkları tetiklemektedir.

Çünkü santrallerin ithal kömür kullanması ,bu ithal kömürlerin içinde zehirli elementlerin bulunması ve mevcut santrallerin filtreme sistemlerinin yeterli olmaması insan sağlığına ne yazık ki zarar vermektedir. Şehrimizdeki hava kirliliğini azaltmak ve insanların daha sağlıklı yaşamasını sağlamak için tüm santrallerin ve ithal kömür tüketimi yapan tüm kuruluşların daha sık daha denetlenmesi ve yerli kömür kullanmasının sağlanması gerekmektedir.

Şehrimizde daha sağlıklı yaşanması için tüm yetkililerimize sesleniyorum gerekli tedbirlerin alınması şarttır.

Temiz ve sağlıklı bir yaşam sürmek için haydi Zonguldak el ele, bu şehri seven tüm yetkililerin üzerine düşeni yapma zamanı, saygılarımla. #evdekalzonguldak’’dedi.

Editör: TE Bilisim