Diyanet İşleri Başkanlığı son günlerde Özellikle sosyal medyada büyük bir tartışma konusu olan küçük yaştaki  çocukların evlenebilmesi ile alakalı Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan suçlamaları ve konu ile ilgili vatandaşları doğru bilgilendirmek adına bugün Tüm illerde olduğu gibi Zonguldak’ta Cuma namazında  hutbede evlilik konusu anlatıldı.



Acılık camisinde Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can’ın da bulunduğu Cuma namazında genç imam Yasir Demir tarafından evlilik konusu anlattı. Genç İmam Demir, “Evlilik bilinç ve sorumluluk gerektirir. Eş ve anne olmanın anlamını idrak etme rüştüne erişmemiş bir kızın evlendirilmeye çalışılması asla kabul edilemez bir durumdur.



Rahmet Elçisi, derhal kızın babasını çağırttı. Zira olayı bir kez de babadan dinlemek ve şayet fikri sorulmadan evlendirilmek isteniyorsa kıza tercih hakkı tanımak istemişti. Bu durum karşısında kendini güvende hisseden genç kız ‘Ey Allah’ın Resulü! Nikah konusunda kadınların da söz hakkı olup olmadığını öğrenmek istediğim için size müracaat ettim"dedi.



Okunan hutbede sonrasında İl Müftüsü ve cemaat Cuma namazı kıldıktan sonra camiden  Diyanet İşleri Başkanlığının  9 yaşında ki kız çocuklarının evlenebilir ve hamile kalabilir haberlerinin doğruyu yansıtmadığını öğrenerek çıktılar.
Editör: TE Bilisim