MHP Zonguldak eski İl Başkanı Metin Soydaş, Atatürk devlet Hastanesi ek binasında  (Site Devlet Hastanesi) bulunan acil servisin tadilat dolaysıyla kapatılacağı bilgisine ulaşıldığını belirtti. Soydaş, buradan Zonguldak yetkililerine seslenerek Diyaliz binasının acil servis olarak kullanılmasının bütün bu olumsuzlukları ortadan kaldıracağını ifade etti. 

Metin Soydaş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi…

Atatürk devlet Hastanesi ek binasında  (site devlet hastanesi) bulunan acil servisin tadilat dolaysıyla kapatılacağı bilgisi ulaştı.

yapmış olduğum araştırmalar sonucu

 Atatürk Devlet hastanesi ek binası acil servisi  Atatürk devlet hastanesi ana binasında bulunan acil servise taşınacakmış ve iki acil servis birleştirilecekmiş.

Atatürk Devlet hastanesi ek binasında (site devlet hasta hanesi) bulunan acil servise günde ortalama 300 hasta müracaat etmektedir.

Atatürk Devlet hastanesi ana binasında bulunan acil servise ise günde ortalama 600 hasta müracaat etmektedir.

Zonguldak’ın trafiği ve ortalama 900 hastanın Atatürk Devlet hastanesi ana binasında oluşturacağı yoğunluk acil hastalarımız için hayati tehlike oluşturulacağı düşünülmelidir.

Vatandaşlarımıza eziyet etmeye hiç bir kimsenin hakkı yoktur. Atatürk Devlet hastanesinde (site devlet hastanesi )  yapmış olduğum incelemelerde yanında bulunan eski diyaliz binasının tadilat bitene kadar acil servis olarak kullanılabileceğini kendi gözlerimle uygun olduğunu gördüm ve sağlık person ellerindende gerekli bilgileri aldım.

Atatürk Devlet hastanesi ek binasında bulunan Acil Servisi Şehrimizde yoğun olarak kullanan vatandaşlarımız özellikle Site,bahçelievler,gümüşhane,

incivez,soğuksu mahallerinde ikamet etmekte ve Kozlu ilçemizde ikamet etmektedir.

İki acilin birleşmesi demek Zonguldaktaki bütün vatandaşlarımıza eziyet demektir.

Buradan   bu şehri seven bürokratlara ve seçilmişlere  sesleniyorum vatandaşlarımıza eziyet etmeyelim ve mevcut acil servisteki (site devlet hastanesi)  tadilat bitene kadar acil servis olarak hastanenin bitişiğinde bulunan eski diyaliz binasının acil servis olarak kullanılmasının bütün bu olumsuzlukları ortadan kaldıracaktır, saygılarımla. Cumhurbaşkanlığı, sağlık bakanlığı, Türkiyem, Zonguldak’dedi.

Editör: TE Bilisim