Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, Engellilere kadro müjdesi geldiğini açıkladı.Şirin, “Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu olarak EKPSS ve KURA ile Kamuya atanmayı bekleyen Engelli adaylar için büyük önem taşıyan Kamu Kuruluşlarındaki boş bulunan Engelli kadrolarının belirlenmesi için yasa gereği çalışmalar başlatılmış olduğunu Devlet Personel Başkanlığından öğrenmiş bulunmaktayız.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü maddesinde; "Kurum ve kuruluşlar bu Kanuna göre çalıştırdıkları personele ait kadrolarda % 3 oranında engelli çalıştırmak zorundadır. % 3'ün hesaplanmasında ilgili kurum veya kuruluşun (yurtdışı teşkilat hariç) toplam dolu kadro sayısı dikkate alınır.

Engelli personel çalıştırma yükümlüğünün yerine getirilmesinin takip ve denetimi ile engellilerin Devlet memurluğuna yerleştirilmesinden Devlet Personel Başkanlığı sorumludur. Engelli açığı bulunan kamu kurum ve kuruluşları bir sonraki yıl için alım yapacakları engellilere ilişkin taleplerini her yılın Ekim ayının sonuna kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirmek zorundadır. Devlet Personel Başkanlığı kurum ve kuruluşların bildirimi üzerine, engelli kontenjanlarına yerleştirme yapabilir veya yaptırabilir." hükümleri yer almaktadır.

" Devlet Personel Başkanlığı tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarına 21/09/2017 tarihinde gönderilen yazı ile %3 oranında engelli çalıştırma zorunluluğu kurumlara hatırlatılarak, 31 Ekim 2017 tarihine kadar engelli memur alımları ile kadro taleplerinin bildirilmesi istenmiştir " .

Yönetim Kurulu olarak Kamu Kurumlarında boş bulunan Engelli kadroların tamamının doldurulmasını tüm Atanmayı bekleyen Engelliler adına talep ediyoruz"dedi
Editör: TE Bilisim