Geçtiğimiz yıl Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından yapılan hurda ihalesi şartnamesine, “Tehlikesiz Atık, Toplama, Ayırma, Ayrıştırma Lisans” belgesi zorunluluğu konularak, ihaleye, belge yeterliliği olan firmaların katılması sağlanmıştı.



Çevre Bakanlığı tarafından çıkarılan ve zorunlu hale getirilen “Tehlikesiz Atık, Toplama, Ayırma, Ayrıştırma Lisans” belgesini bu yıl zorunlu kılmayan BEÜ, ihaleye inşaatçıların, akar yakıt istasyon işletmecilerinin ve Plastik doğrama işi yapanların da katılmasına neden oldu.



 



İhaleyi belgesi olmayan aldı!



Üniversite gibi bir kuruluşun, Bakanlık tarafından zorunlu hale getirdiği ve çevreye olabilecek olumsuz etkilerin en aza indirilmesine yönelik çıkartılan “Tehlikesiz Atık Lisans” belgesini istememesi işi akar yakıt istasyon işletmeciliği, inşaatçılık ve PVC Doğrama olanların da ihaleye girmesine neden oldu.



Çevre Müdürlüğü ne yapacak?



Pazarlık usulüyle yapılan ihalenin, plastik doğruma gibi işleri yapan, “Tehlikesiz Atık, toplama, Ayırma, Ayrıştırma Lisansı" olmayan bir firmaya kaldığı iddia edilirken, Zonguldak Çevre Müdürlüğü’nün tavrı merak ediliyor.



 
Editör: TE Bilisim