İl Genel Meclisi ocak ayı ikinci birleşimi Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirildi



Birleşimde BAKKA binasının yanında bulunan oto galeri satış binası ve arsasının yer aldığı mülkiyetin satışında peşkeş tartışması yaşandı.



Konuyla ilgili bilgi veren Emlak ve İstimlak Müdürü Kadri Korkmaz; “Bu alan şu anda BAKKA’nın yanındaki yerdir. Bu alana 2 milyon 288 bin TL muhammen bedel biçilmiştir. Bu arazi ve bina özel idarenin mülkiyetindedir. Araziyi daha önce kiralayan şirket binayı yapmakla yükümlü olup sözleşmesi bittiğinde de binayı özel idarenin mülkiyetine bırakmak zorundadır. Bu adımda kıyı kenar çizgisi sıkıntısı vardır. BAKKA’nın satışına mahkeme şerh koymuştur” dedi.



NEBAHATTİN YILMAZ İTİRAZ ETTİ



CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Nebahattin Yılmaz’ın itirazı üzerine, AK Parti’li İl Genel Meclisi Üyesi Ayhan Akman, arsanın 1560 metre² olarak satıldığını, ancak kıyı kenar çizgisi içerisinde kalan araziye herhangi bir yapı yapılamayacağını ve dolayısıyla bu bölgenin park alanı olarak kullanabileceğini söyledi.



KARAVELİ: ‘PEŞKEŞ OLAMAZ’



İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli’de; “İhale normal ihaledir. Ancak bu araziye 2 milyon 200 bin TL düşük bir bedeldir ve daha yüksek olmalıdır. Açık arttırma olan bir yerdi peşkeş olamaz” dedi.



KOKULU: PEŞKEŞ DEĞİL AÇIK ARTTIRMA OLACAK



İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kokulu’da söz alarak; “Bizim olmayan bir yerin peşkeşi olmaz. Bu satış açık arttırma usulü ile olacaktır” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim