Devrek’in AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Semerci tarafından sürekli süre uzatımı ile ihaleye çıkarmadığı dükkanlar görevden alınma korkusu ile apar topar ihaleye çıkarılmıştı.



Kent Merkezin’de bulunan, yıllardır 3 bin 600 lira kira karşılığı Erdemler Ekmek Fırını’nın kiracı olduğu dükkan önceki gün Açık artma usulü ihaleye çıktı.



5 Firmanın katıldığı ihale 5 bin 200 lira muhammen bedel ile ihaleye çıkmasına rağmen atılan teklifler sonrası 34 Bin 500 lira ile alıcı bulması Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci’nin yıllardır kamu zararına neden olduğu gerçeğini de ortaya çıkarmış oldu.



3 Yıllığına peşin olarak ihaleye çıkarılan dükkana 1 Milyon 242 Bin verilirken, kira gelirleri ile milyonlarca lira zarar ettirilen Devrek Belediyesi’nin birkaç yıl önce bir Fotoğrafcı dükkanını 1 Milyon 236 Bin liraya satması peşkeş çekildiği iddialarını da gündeme getirdi.



Devrek’in AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Semerci’nin yıllardır ihaleye çıkarmadığı dükkanların kira bedelleri ile ihaleden sonraki kira bedellerini komuoyuna açıklaması beklenirken, bir fotoğrafçı dükkanını 3 yıllık kira karşılığında nasıl satabildiğini de açıklaması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim