Bu bir Suç duyurusudur...



Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertan Civak’ın, Yapı Kullanma izin belgesi ve çalışma ruhsatı olmayan Rivel Mill Park Otel’de  sigortasız olarak çalıştırdığı 18 yaşındaki Anıl Barış Çoraman konuştu.



Sigortasız olarak çalışan ve iş kazası geçirmesi nedeniyle aynı gün sigortalı gösterilen Anıl Barış Çoraman, iş yeri sahiplerinin evrak üzerinde kendilerini yasal cezalardan kurtarmak adına yapılan  düzenbazlığı  ortaya koydu.



Kaza geçirdiği an, Ertan Civak’ın yanında Müdür olarak çalışan Çaydeğirmeni eski Karakol Komutanı olan Mesut Çınar  tarafından yalan beyanlarda bulunmasını istediği 18 yaşındakı Çoraman, yaşanan iş kazasını ve tüm gerçekleri anlattı.



Devrek TSO Başkanı Ertan Civak’ın sahibi olduğu Çalışma ruhsatı olmayan Rivel Mill Park Otel’e garson olarak başvuru yaptığını, yaklaşık 17 gündür sigortasız olarak çalıştığını ve iş kazasının ardından yalan söylemeye ikna edilmeye çalışıldığını anlatan Anıl barış Çoraman, davacı olacağını söyledi.



 



Olay nasıl gelişti…



8 Ağustos 2017 tarihinde Rivel Mill Park Otel’e, gorson olarak iş başı yapan 18 yaşındaki Anıl Barış Çoraman, “ Normalde garson olarak girdim. Bulaşık yıkama yaptım gibi işler yaptım. Havuz etrafında iş bittikten sonra otelin içini temizleyecekmişiz. İkinci katta inşaat pisliklerini toplayıp çucala koyuyorduk. 2. Kattan aşağıya atıyorduk. Boşluğa karton koymuşlar. O kartona basınca çuvalla birlikte 2. Kattan beton zemine düştüm.



Eski Karakol Komutanı Mesut bey, yalan söylemesini istedi…



Düşünce iş arkadaşlarım başıma toplandı. Düştükten 10 dakika sonra ambulans geldi. Ambulans gelinceye kadarda orada müdür var. Hatta eskiden Çaydeğirmeni Beldesinde karakol komutanlığı yapan Mesut bey bana dedi ki, “Arkadaşımla gezmeye geldim. Çevreye bakmak için ikinci kata çıktım o sırada dengemi kaybettim düştüm dersin” dedi bana. Bende o acıyla birlikte onun söylediklerine tamam dedim.



Doktor, “Yalan söyleme” dedi…



Ambulans geldi ambulansa aldılar. Devrek’e gidiyorduk. Ambulanstaki doktor olayın nasıl olduğunu sordu bana, ben tam öyle anlatacaktım. Doktor da bana “Hiç yalan söyleme” dedi. Ayağındaki ayakkabılar iş ayakkabısı, şortun kirli, tişörtünde yırtık. Sen orada işçisin” dedi.  Bende “Tamam evet doğru” dedim.



Leğen kemiklerim kırıldı…



Devrek’teki hastanede ortopedi doktoru olmadığı için Atatürk Devlet Hastanesi’ne sevk edildim. Orada artık ne olduysa her halde Cilas’ın sahipleri Üniversiteye göndertti beni. En son gece 24.00’de ameliyata girdim. Sabah 05.00 gibide ameliyattan çıktım. 1,5 gün yoğun bakımda kaldım oradan normal servise aldılar. 2 hafta kadar orada kaldım sonra eve geldim.



Kolum çıkık, sol bacağımda kırık var. Kalçadaki leğen kemikleri kırılmış, oraya 3 tane platin takıldı. Doktor bir ayda sürebilir, 6 ayda, bir yılda tedavi sürecin sürebilir dedi.



Evrakta yazanlar yalan…



Vizite kağıdında yazılanlar yalan. Ben güvenlik görevlisi olarak orada çalışmadım. Garson olarak işe alındım ama inşaat pislikleri topladım.  Yaklaşık 17 gündür o tesiste çalışmışlığım var. Sigortam da yoktu. Düştüğüm gün sigortalı yapıldığımdan da haberim yok. Davacı olacağım” dedi.



 





Editör: TE Bilisim