AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) alınacak bin 500 işçi konusunda için net konuştu.

Kamuoyunda bir çok spekülasyon yapıldığını belirten Hamdi Uçar, TTK’ya alınacak işçilerle ilgili kesinlikle torpil olmayacağını, TTK’nın belirleyeceği kriterlerde yapılacak alımların kura ile belirleneceğini söyledi.

Onay çıktı, işçi kriteri belirlenecek…

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, önümüzdeki günlerde Enerji Bakanlı ve TTK yetkililerinin işe alınacak işçiler konusunda kriter belirleyeceğini belirterek, “TTK’ya alınacak işçiler konusunda her dönem spekülasyon yapılıyor. Biz çok samimi bir şekilde TTK’ya işçi alamı sürecini hızlandırmak için tüm Milletvekilli arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Çünkü, hem TTK’nın hem de bölge insanımızın ihtiyacı var. İşçi alımı için onayın çıkmasını bekliyorduk. Onay çıktı. Şimdi TTK Genel Müdürlüğü ile Enerji Bakanlığı’mız alınacak işçilerin hangi kriterde olduğunu belirleyecek” dedi.

Yaş grubu ne olacak?

Zonguldak’ta bulunan işsizlerin yaş konusundaki hassasiyetini bildiklerini, hem işsizler hem de kurumu düşünerek yetkililere tavsiyede bulunabileceklerini belirten Uçar, “İnsanımızın bizden yaş gruplarıyla ilgili beklentisi var, bu beklentileri bizlere iletiyorlar. Yaş gruplarının belirlenmesi konusunda nihai kararı elbette kurum belirleyecektir. Belki bizim de tavsiyemiz olabilir. 35 yaşındaki işsiz insanlarımızın da beklentileri var. Biz hem TTK’nın, hem de işsiz olan, iş bekleyen insanlarımızın yararına, çıkarına olan makul ve mantıklı olan uygun düşüncelerimizi paylaşacağız. İşsizlerimizi de, kurumu da düşünmek zorundayız”

İşçi alımları objektif bir şekilde yapılacak, torpil yok…

Kamuoyunun işçi simsarları konusunda dikkatli olması gerektiğini, işçi alımlarının oldukça objektif bir şekilde yapılacağının altını çizen AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, “Biz iyi niyetimizle mücadele ederken, işçi simsarları birilerini kirletmek, leke sürmek için çalışabilir. Her işçi alımı döneminde bundan faydalanmak isteyen bu tarz insanlar var tabi.  Kesinlikle ve kesinlikle hiç kimseyi, kurumu şaibe altında bırakmadan işçi alımı, belirlenen kriterler doğrultusunda, objektif bir şekilde alınacak. Bundan Zonguldaklıların hiçbir kuşkusu olmasın. Hakkı olan insanlar işe girecektir, onun adamı, bunun adamı alınmayacak. Hatta Sayın Bakanımız imkan olursa kura çekilişine katılmak istediğini bize söyledi. Kurumun büyümesiyle ilgili de mesaj vermiş oluruz, istihdama katkı sunmasıyla ilgili de mesaj veririz dedi. Tekrar söylüyorum işçi alımlarında torpil olmayacak, TTK’nın belirleyeceği kriterdeki arkadaşlarımız kura yöntemi ile işe alınacak”  dedi.

Editör: TE Bilisim