Başkanlığını Çiğdem Şekerci’nin, Başkan Yardımcılığını Alev Uzunbaş’ın yürüttüğü Zonguldak Gazeteciler ve Yazarlar Derneği üyesi gazeteciler kendi olanakları Ereğli İlçesine bağlı Danışmentli köyünde yaşayan kendisi de engelli olan ikisi engelli 3 çocuk annesine Odun-Kömür-Eşya-Gıda-Hijyen ve kılık kıyafet yardımında bulundular



Ereğli’nin Danışmentli köyünde harabe bir evde eşyasız, gıdasız ve bakımsız bir şekilde yaşamlarını sürdürmeye çalışan 3 çocuk annesinin hiçbir yerden geliri olmadığını öğrenen ZGYD üyesi gazeteciler harekete geçerek aileye odun kömür yardımında bulunma kararı aldılar.



Gazetecilerin bu örnek davranışı üzerine Kızılay Zonguldak temsilcileri Nihat Aygün ve Mehmet Ali Güldaş’ta aileye Gıda-Temizlik Malzemesi, Mutfak seti, Kanape, Yatak,Nevresim seti vererek katkıda bulunurken Emekçi Kadınlar Derneği’de Gıda-temizlik malzemesi yardımında bulundu.

Yapılan yardımların Zonguldak’tan Ereğli’nin Danışmentli Köyüne ulaştırılması adına ulaşımı da Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz Üstlendi.



Yardımların birebir teslim edilmesi sırasında hazır bulunan ZGYD Başkan Yardımcısı Alev Uzunbaş ve dernek üyesi Umut Şekerci, ailenin yaşadığı evin olumsuz şartlarını görünce duygusal anlar yaşadılar. Başkan Yardımcısı Alev Uzunbaş çocukların ayak numaralarını alarak Kışlık bot yardımında bulunacaklarını söyleyerek ailenin durumunu takipte olacaklarını belirttiler.



Ailenin yaşam şartlarını gören Uzunbaş yaptığı açıklamada ‘’ZGYD yönetimi olarak gazetecilerin ve bu meslekte ter döken meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm noktasında destek sağlamak, basın ve medya kuruluşları, çalışanları arasından birlik ve beraberliğin oluşması amacı ile çalışmaktayız. Diğer yandan yaşadığımız şehrin sorunlarına, yaşayanlarımızın sorunlarına parmak basıp sorunların çözüme ulaşması noktasında hareket etmekteyiz.

Bugün bu ailemizin yanındayız. Yardımların gerçekten ihtiyaç sahibi bir aileye ulaştığını gördük ZGYD Üyesi gazeteciler olarak kendi imkanlarımızla odun-kömür yardımında bulunacağımızı açıklamamızın üzerine siyasetçilerimiz, belediye başkanlarımız, iş adamlarımız, Kızılay ve Emekçi Kadınlar Derneği de duyarsız kalmayarak aileye yardımda bulundular. Her birine teşekkür ederken, bu aileye ulaşmamızda öncü olan Şerife Keskinoğluna da ayrıca teşekkür ediyoruz.



ZGYD üyesi gazeteciler olarak hem gazetecilerin, hem şehrimizin, hemde şehir yaşayanlarımızın sorunlarına çözüm olma adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz’ dedi.

ZGYD üyesi gazeteciler bu hafta sonu bir aileye daha odun-kömür yardımında bulunacaklar, anne ve babaları olmayan 3 öğrenciye de burs verecekler.



 
Editör: TE Bilisim