GMİS’den Hükümete anlamlı çağrı…



İstihdam verin, kilidi vuralım…



Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu’dan anlamlı çıkış.



İsa Mutlu, “Gelin Zonguldak'a 15-20 bin kişinin çalışabileceği fabrika açın, istihdam alanı yaratın muhtarlarımızın köyleri boşalmasın Zonguldak'ın insanları dışarıya gitmek zorunda kalmasın, kilit vurulacaksa o zaman gelin hep beraber kilidi vuralım. Zonguldak'ta yeni istihdam alanları yaratmadan TTK'ya zarar verecek her hareket Zonguldak'ı yok etmenin temelini atmaktır, biz buna müsaade etmeyeceğimizi bu uğurda ne mücadele verilmesi gerekiyorsa vereceğimizi her kulvarda ifade ediyoruz" dedi.



 



İsa Mutlu, “Biz kesinlikle siyasi bir kavganın içinde değiliz. Devlet bizim devletimiz, hükümet bizim hükümetimizdir. Her mücadelede önceliğimiz devlet ve milletimizin bekası, bölünmez bütünlüğüdür" dedi.



"10-15 bin kişilik istihdam sağlayın, kilidi birlikte vuralım"

TTK'nın zararını her fırsatta diline dolayanların Zonguldak ekonomisinin TTK ile döndüğünü unuttuğunu ifade eden Mutlu, Zonguldak 'a TTK'nın yerine 10-15 bin kişinin istihdam edileceği bir fabrika kurulması halinde kurumun kapısına kilidi birlikte vurmaya hazır olduklarını söyledi. Mutlu konuşmasını şu sözlerle tamamladı; "Her kulvarda TTK'nın zararını dile dolayanlar şunu unutuyor. Şu anda Zonguldak ekonomisi TTK ile dönüyor. Biz şunu diyoruz; Gelin Zonguldak 'a 10 bin, 15 bin kişinin çalışabileceği bir fabrika kurun. İstihdam alanı oluşturun. Muhtarlarımızın köyleri boşalmasın. Zonguldak'ımızdan insanlar dışarı gitmek zorunda kalmasın. Kilit vurulacaksa gelin o zaman hep beraber vuralım. Aksi halde, Zonguldak 'ta yeni istihdam alanları oluşturmadan 15-20 bin kişinin çalışacağı istihdam alanları oluşturmadan, TTK'ya zarar verecek her hareket Zonguldak'ı yok etmenin temelini atmaktır, Zonguldak 'ı kaderiyle baş başa bırakmak demektir. Biz buna müsaade etmeyeceğimizi başta GMİS ve maden işçileri ile muhtarlarımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla bu uğurda ne mücadele verilmesi gerekiyorsa vereceğimizi ifade etmek ediyoruz, ifade etmeye devam edeceğiz.” Dedi.
Editör: TE Bilisim