GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil başkanlığında yapılan toplantının sonuç bildirgesinde kıdem tazminatı konusu ön plana çıktı. Kıdem tazminatının tartışmaya açılmasının ardından sendika olarak üyelerinin haklarını korumak için mücadele etme kararı alındığı ifade edilen bildirgede şöyle denildi:


"Başkanlar Kurulumuz; Kıdem tazminatının tartışılmaya açılmasına karşı tüm gücüyle mücadele etme kararı almıştır. TÜRK-İŞ Genel Kurulu’nda alınan; “Kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi bu hakkın tasfiyesine ya da zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında cevabımız grev olacaktır” kararı doğrultusunda Sendikamız, her türlü yasal-meşru mücadeleyi verme kararlılığındadır. Başkanlar Kurulumuz, Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs İşçi-Emekçi Bayramı’nı Zonguldak’ta Emeğin Başkenti’nde, tüm emekçilerin, demokrasi güçlerinin ve halkımızın katılımıyla kutlama kararı almıştır. TÜRK-İŞ’in kararıyla “Kırmızı çizgime dokunma” sloganıyla kıdem tazminatını tartışmaya açanlara karşı tepkimizi ülke genelinde en güçlü şekilde duyuracağız."



 

Bildirgede, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) 14 bin kişilik norm kadro ve yıllık 5 milyon ton üretim kapasitesiyle istikrarlı bir şekilde çalışabilmesi için işçi açıklarının giderilmesi yönünde çalışmalara devam edileceği ifade edildi. TTK'nın kömür üretimini arttırması gerektiği belirtilen bildirgede, "TTK’da üretimi artırarak; ekonomik krizin her yönüyle hissedildiği bu şartlarda cari açığı büyüten, yıllık 4-5 milyar dolarlık taşkömürü ithalatını geriye çekmemiz mümkündür. Başkanlar Kurulumuz; Sendikamızın örgütlenme çalışmalarını hızlandırma kararı almıştır. Başkanlar Kurulumuz, ülke genelinde hak mücadelesi veren, eylem ve direnişlerini sürdüren tüm emekçilerimizin mücadelesine destek verme kararı almıştır." denildi.

Editör: TE Bilisim