Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanlığı’nın 36’ncı Olağan Kongresi'inde  212 oy alarak İl Başkanlığını 318 oy ile Umut Başoğlu’na kaptıran  Halil Furat,  seçimler hakkında  TEMPO Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.



Bu seçimlerin 2019 seçimlerinde yeniden  aday olmanın hesabı yapılarak yapılan bir seçim olduğunu söyleyen Furat, Bu seçimde il başkanlığı hesabı yoktu, Milletvekili hesabı vardı, Belediye Başkanlığı hesabı vardı. Bu yüzden de Milletvekili Şerafettin Turpçu, seçimlerde yüzde yüz etken olduğunu rahatlık söyleyebilirim ”dedi.



 KİMSEYE TEPKİ GÖSTERMEDİK



İl Başkanlığını kaybettik ama asla kimseye gönül koyma ve tepki gösterme gibi bir  durum olmadığını ifade eden Furat,  “Nihayetinde delege arkadaşlarımızın taktiri. Umut Başoğlu’nun başarılı olacağını düşündüler ve ona oy verdiler ona destek verdiler. Bizde tabi bir mücadele ettik, bu mücadelemiz karşısında 212 tane oy aldık. Bizde isteriz arkadaşımızın başarılı olsun, partimize, şehrimize ve ülkemize faydalı olsun.  Onun içinde bizim elimizden ne geliyorsa yapacağız, tabi delege arkadaşlarımın ona oy verdi buna oy vermedi diye değerlendirme yaparak gönül koymamıza, tepki göstermemize gerek yok,  arkadaşlarımızın tamamı partimizin değerleridir, kendilerine göre doğru kararları vermişlerdir, onlara saygı duyuyoruz ”dedi



YAPAMADIKLARI YERDE ELEŞTİRECEĞİZ



İl Başkanı Umut Başoğlu’na her zaman destek vereceğini ancak  muhalefet görevini de yerine getireceklerini belirten Furat, “Önümüzde ki süreçte muhalefet görevimizde var. Muhalefet görevimizi yerine getirip, arkadaşların çalışmalarını değerlendireceğiz, onlara katkı vereceğiz, yapamadığı yerlerde de eleştireceğiz, doğru yapmaları için önünü açacağız” dedi.



7 İLÇE DE TEK LİSTE İLE GİDİLDİ



Parti üyelerinin fazlasıyla Milletvekili Şerafettin Turpçu’ya tepkili olduğunu biliyorduk ama bu düşündüğümüz gibi olmadı diyen Furat, “Milletvekili Şerafettin Turpçu’ya bir tepki varmış gibi gözüktü ama yapılan seçimlerin tamamında tek liste ile seçimlere girildi.  Ereğli, Çaycuma, Devrek, Kilimli, Kozlu’da tek liste ilgi gidildi seçime bir tek Merkezde ve Alaplı’da iki liste vardı. Ancak 7 tane ilçe de tek liste ile seçime gidildi, bu seçimlerin tamamında Şerafettin Turpçu’nun etkisi vardı”dedi.



BEKLEDİĞİMİZ OYUN ALTINDA KALDIK



Bu seçimde bekledikleri oyun altında kaldıklarını ifade eden Furat, “Buna rağmen biz Zonguldak’ta sağladığımız başarıyı Zonguldak’ın geneline nasıl taşırız diye mücadele ettik. Çıktık mücadele ettik, beklediğimiz oyun 30-40  altında oy aldık, 155-160 oy bekliyorduk ama 112 oy aldık, oda son akşam Ereğli ve Alaplı’da ki bazı arkadaşların siyasi bir oyun içerisine girerek karşı tarafta yer almalarından kaynaklandı. Dolasıyla seçimlerde böyle şeyler olur”dedi.



BUNU HARKES BİLİYOR



İl Başkanlığı kaybetmelerin tek nedeni Turpçu olduğunu ifade eden Furat, “Ancak seçimlerin alınmasında bana göre yüzde yüz etkendir Şerafettin Turpçu. Bu seçimlerde Turpçu, taraf olmasıydı biz bu seçimi alırdık. Ancak Turpçu bu seçimlerin kazanılmasında yüzde yüz etkendir, bunu Zonguldak halkı, CHPliler ve siyaset yapan  herkes biliyor”dedi.



BU SEÇİMDE VEKİLLİK VE BELEDİYE BAŞKANLIĞI HESABI VARDI



Bu seçimlerin 2019 seçimlerinde yeniden  aday olmanın hesabı yapılarak yapılan bir seçim olduğunu ifade eden Furat, “ Bu seçimde il başkanlığı hesabı yoktu, Milletvekili hesabı vardı, Belediye Başkanlığı hesabı vardı, o yüzden de Milletvekili diğer arkadaşların pasif kalmaları nedeniyle etken bir rol oynadı diyebilirim. Oyuzden yine söylüyorum Turpçu, seçimlerin alınmasında yüzde yüz etken olmuştur”dedi.



 



 
Editör: TE Bilisim