Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, basın mensupları ile bir araya gelerek Zonguldak gündemi hakkında  soruları yanıtladı. 

Ankara görüşmelerini değerlendiren başkan Alan, “Bakanlıklarımıza uğradık. İşlerin hızlandırılması adına işleri takip ettik. Adalet Bakanımız ile görüştük. Belediyeler birliğine uğradık. Araç filomuzu genişletmek için. 2 aracımızda inşallah ekim ayının sonuna kadar araçlar teslim alacağız. Çevre Bakanımız ile görüşme yaptık. Vekillerimiz ve CHP milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ile istişarelerde bulunduklarını söyledi.  

TOKİ’nin Lauvar alanından çekilmesi ile ilgili iddiaları yanıtlayan Alan: “asılsız bir dayanağı olmayan şeylerle vaktimizi boşa harcamayalım. Zonguldak’ın asılsız söylemlerin bir faydası yoktur. Lütfen böyle asılsız tamamen böyle asparagas haberler ile moral bozmayalım. TOKİ başkan yardımız ile İstanbul’da görüşmeler yapacağız. Hiç bir aksama yoktur. TOKİ 3 proje ile hayata geçecektir. 
 

Fevkani köprüsü için rapor hazırlandı mı sorusuna “Hakan Kutoğlu ile diğer birimler ile görüşmeler yaptık. Ben Zonguldak harici üniversite ile görüşme yapmadım. Biz üniversitemizi çok iyi tanıyan biriyim. Şehri bir an önce sosyal anlamda toparlayıp güzel görünmesini istiyoruz. Bizim görüş aldığımız yerler oldu ücraet ödemedik. Üniversite ile yapacağız.

Çınartepe Muhtarı için “Muhtarlarımız buraya geliyor, benimle şantiye şeflerimizle geliyor. Biz vatandaşımıza hep diyoruz. Sorunlarımızı muhtarımıza aktarın. Onlarda doğru takibini yapalım. Neticede seçilmiş muhtarımız var. Onlar bizim mesai arkadaşımızı. Muhtarımıza 19 mahallemizde sıkıntımız var. Alt yapı üst yapı parke, doğalgaz geçen yerde, yağmur yağdığı zaman çukurlar oluşuyor. Ama şantiyelerimizdeki personel yetersizliğinden sebep bunu biz sıraya koyuyoruz. Muhtarlarımız geliyor. Okan beyin de söyledikleri sıkıntıları vardır. Bizim de sıkıntılarımız var peyderpey çözeceğiz.

Ben haftanın 4 günü sokaktayım. Caddedeyim. Değerlendirme yapmamız gerekirse ben eskiyi hiçbir zaman karalayayım tercihim olmadı. Kimin ne dediğinden ziyade vatandasın dediği benim için esastır. Hepimizin seveni sevmeyeni belli. Yüzde 50 sevenimiz, yüzde 50 çekemeyenimiz var. Vatandaş diyor ki 10 senedir caddede belediye başkanı görmedik diyor. Allah razı olsun. Seçim kazandıktan sonraki 3 ay bize hayırlı olsunlar sürdü. Biz bu kestik. Vatandaş bizden iş bekliyor. Biz 1 Haziran’da top tüfek sahada olabilelim diye çalıyoruz. Biz de bu kış zamanlarını aktif geçirmek için plan projeyle geçirmek durumundayız. Keşke bizden önceki arkadaşlar bunu halledebilseydi biz de vatandaşımızla çok daha ilgilenebileydik. Keşke sahil düzenlemesi, projeler yapılmış olsaydı biz de sıfırdan belediye inşa etmek durumunda kalmasaydık. Eleştiriler bana biraz acımasız geldi.

Yangının nedeni sobadan sıçrayan kıvılcım. Yanıcı kimyasallar çok olduğu için arkadaşlar da molada olduğu için yangın büyüdü. Oranın ruhsatı da vardı. Tedbirleri aldık, yoğunlaştırdık. Biz ne kadar yaparsak yapalım neticede iş vatandaşta bitiyor. Biz denetimleri onların sağlığı için yapıyoruz.

Gazi ortaokulu ile sorun önsüzümüzdeki hafta sorunlar çözülecek. Valilik bilgisinde olan bir durum olduğu için dahil olmak istemiyorum. 


Çocuk Şubenin yıkılması ile : Zonguldak’ta bir trafik sıkıntısı var. Özellikle hastane güzergahlarımızı nasıl aktif hale getiririz. Bunların planını yapıyoruz. Hangi güzergâhta sıkıntı olduğun çözdük. Bana göre çok sıkıntı olmadı. Tünelin açılmasıyla beraber trafiğin daha da rahatlayacağına inanıyorum.

Editör: TE Bilisim