Bekir SELÇUK KİMDİR? 

1967 Zonguldak doğumluyum. Eğitim ve öğretim hayatımın tümünü Zonguldak’ ta yaşadım. Liseyi, 1986 yılında Zonguldak İmam-Hatip Lisesi’nde, lisans eğitimimi 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Zonguldak Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde tamamladım.

1990-1994 yılları arasında İstanbul’da özel bir şirkette proje ve şantiye mühendisi olarak çalıştım. Aynı dönem içerisinde; acemi birliğim Etimesgut Zırhlı Birlikler Tümeni, usta birliğim ise Genel Kurmay Başkanlığı Karargâhı ve Basımevi Müdürlüğü olmak üzere kısa dönem er olarak askerlik vazifemi ifa ettim.

1994-2007 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin iştiraki İstanbul Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (İGDAŞ)’ de Sn. Cumhurbaşkanımızın İBB Başkanlığı döneminde kendilerinin yönetiminde çalışma imkânı buldum. İGDAŞ’ta, Proje Onay ve Kontrol Mühendisi, Proje Şefi, İşletme Müdürü ve Bölge Müdür Yardımcılığı kadrolarında görev yaptım.

2007 - 2011 yılları arasında Kazancı Holding bünyesindeki Manisa Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.’ de Bölge Müdürü olarak çalıştım. 2011 Yılında, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yetkilendirilen bağımsız denetim firmasında 20 adet doğal gaz dağıtım şirketinin denetimini yaparak Kuruma raporumu sundum.

2012 yılından itibaren Akmercan Şirketler Grubu bünyesindeki Akmercan Batıkar Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.’ de kuruluşundan bugüne Bölge Müdürü olarak görev yapmaktayım. Lisans bölgesindeki sorumluluk alanımda; Zonguldak, Bartın, Kozlu, Kilimli, Çaycuma, Devrek, Gökçebey ve Çaydeğirmeni şehirlerinin bütün süreçleriyle doğal gaz yatırımları ve işletmesinin yönetimi bulunmaktadır.

Ayrıca, çalışma alanımla ilgili olarak eğitim ve fuarlara katılmak, bazı fabrikalarda incelemelerde bulunmak üzere ABD, Rusya, İtalya, Fransa, İspanya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti ve İsrail gibi ülkelere yurt dışı iş seyahatlerinde bulundum.

Zonguldak Sosyal Gelişim Derneğinde 2014 yılından bu yana dernek başkanı ve 2017 yılından itibaren de Zonguldak ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktayım.

Evli ve bir çocuk babasıyım. Eşim, CBÜ Eğitim Fakültesinde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmakta, kızım ise İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam etmektedir.

                                                                          Bekir SELÇUK                                      

Ak Parti 27. Dönem Zonguldak Milletvekili Aday Adayı

Editör: TE Bilisim