Anadolu Halk ve Barış Platformu(AHBAP) Zonguldak bileşenleri, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde Çanakkale’de savaşan askerlerimizin günlük menüsü olan hoşaf ve ekmek dağıtımı gerçekleştirdi.

Zonguldak Balıkçı Pazarı önünde yapılan etkinliğe vatandaşlar olumlu tepkiler verirken, platform üyeleri yoldan geçen yurttaşlara ikramlarını sunup sohbet ettiler.

Platform adına konuşan Barış Çağlayan ise yaptığı açıklamada; “Burada arkadaşlarımız ile birlikte, başkanımız ile birlikte 18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi anmak için üzüm hoşafı ve kuru ekmek dağıtalım, hem Çanakkale’de şehit olan mehmetçiklerimiz ruhuna hem de bu gün ülkemiz adına mücadele eden tüm askerlerimiz adına bir faaliyet yapalım dedik. Buradan genel başkanımız Haluk Levent’e, Emrah Aydoğdu’ya ve diğer tüm gönüllülerimize selam olsun diyorum. ‘Tarih bilincini bilmeyen milletler yok olmaya mahkumdur’ diyor Mustafa Kemal Atatürk… Biz de tarih bilincini hatırlayacak ve bunu da gelecek nesillere hatırlatacak bir nesil olmaya çalışıyoruz üniversite gençleri olarak” dedi. Etkinlik vatandaşlara hoşaf-ekmek ikramı ve platformdan günün anlamına ilişkin müzik yayını ile devam etti.

Editör: TE Bilisim