CHP eski İl Başkanı Halil Furat’ın oğlu Alperen Furat’ın da aralarında bulunduğu 12 kişi zehir Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ı da ima ederek zemberek açıklama yaparak istifa ettiklerini duyurdular.

CHP Merkez İlçe yönetiminden istifa eden 12 kişinin kamuoyuna yaptığı ortak açıklama şöyle:

“Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri olarak Adaletin, Özgürlüğün ve Demokrasinin partimizle eş anlamlı olduğunu benimseyerek Aralık 2017 de başladığımız bu mücadeleyi bugüne kadar taşıdık.

Öncelikle Ülkemizin ve Zonguldak’ın geleceğini ardından Cumhuriyet Halk Partisinin başarısını, ilke edindik.

Göreve başladığımız günden itibaren önceki İlçe başkanımızın tek başına aldığı kararlar, Parti Tüzüğümüze aykırı olarak yaptığı davranışlar, ilçe yöneticilerinin bazılarının kendi fikirlerini söyleyememesi ve biat kültürüyle başkasının etkisinden çıkamaması, bazı milletvekillerinin her zaman “küçük olsun benim olsun zihniyetiyle” yönetimimize doğrudan ve dolaylı yollarla müdahale etmesi, kendine yakın isimleri bir yerlere taşıma çabası, her zaman adam kayırmacılığı yapması yönetim içerisinde bölünmelere, ayrışmalara neden olmuştur.

Yönetim içerisinde yaşadığımız bu ayrışma ve bölünmeye ek olarak, önceki ilçe başkanımızın yerel seçim öncesinde verdiği isabetsiz karar dolayısıyla görevden alınması, Milletvekili ile önceki ilçe başkanın yerel basın üzerinden karşılıklı tartışması ve ardından arka plandan başkalarının yönetmesiyle atanan(seçilen) ilçe başkanı, yerel seçimlerde başarısız olmamıza ve kamuoyu nezdinde partimizin ciddi hasarlar almasına sebebiyet vermiştir.

Yönetimi istifaya davet ettiler

Yapılan haksızlıklar ve anti demokratik uygulamalar karşısında artık ilçe yönetimimiz içerisinde birlik bütünlük kalmadığı gibi sağlanması da imkânsız olmuştur. Bu nedenle daha önce yapmayı planlandığımız bu açıklamayı partimizin yerel seçimlere yaklaştığı günlerde zarar görmemesi açısından bugün gerçekleştirerek, her şeyden önemli tuttuğumuz Cumhuriyet Halk Partimizin Merkez İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğimizi bildiriyoruz.

Geleceği olmayan ve artık siyaset üretemez durumda olan örgütümüzün girdiği bu çıkmazdan kurtulması açısından İlçe Başkanı Yusuf Mar ve yönetim kurulu üyelerini de istifaya davet ediyoruz.

Bu eylemi ve açıklamayı yapmamızda hiçbir gücün bizleri etkisi altında bırakmadığını kendi hür irademizle yaptığımızı belirterek. Partimizin üyesi, bir neferi olarak, partimizin başarısı, ülkemizin geleceği için her koşulda ve her daim mücadele edeceğimize söz veriyoruz.

Editör: TE Bilisim