Amaçlarının ceza yazmak olmadığını belirten Başkan Bozkurt, halkın kaldırımları rahatlıkla kullanabilmeleri, esnafında ürünlerini kısmen teşhir edebilmeleri için sınırlama ve standart getirdiklerini söylerken, uygulanın 1 Ocak 2020 tarihinde yürürlüğe gireceğini ifade etti.

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, “İlçemizin kanayan yaralarından biri kaldırım işgalleriydi. Bu sorunu kalıcı olarak çözüme kavuşturmak için bir çalışma başlattık.

Halkımızın kaldırımları rahatlıkla kullanabilmeleri, esnafımızın da ürünlerini kısmen teşhir edebilmeleri için sınırlama ve buna bir standart getiren yönetmelik hazırladık. Hazırladığımız yönetmelik Kasım ayı Meclis toplantısında kabul edildi. Şimdi de esnafımıza bu yönetmeliğin tebligatını yapıyoruz.

1 Ocak 2020 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Denetim ve kontrollerimiz sıkı bir şekilde yapılacak. Bu konuyu çözmek için kararlıyız. Kurallara uymayanlar hakkında cezai yaptırım uygulanacak. Amacımız ceza yazmak değil, hem esnafımızın hem de halkımızın memnun kalacağı şekilde kaldırım işgali sorununu ortadan kaldırmak. Esnaflarımıza bu konuda hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Devrek hepimizin ve hep birlikte ilçemizdeki düzeni koruyup, sürdüreceğiz” dedi.


Editör: TE Bilisim